top of page

Groene pesto
Groene pesto

Verse pesto is toch echt veel lekkerder dan pesto uit de supermarkt. Soms ligt er in de supermarkt ook verse pesto, maar daar gaan weer bepaalde producten in om ervoor te zorgen dat het langer goed blijft. Zelf pesto maken is dan ook echt niet moeilijk. Je hebt alleen een keukenmachine nodig en goede producten. Gebruik daarom ook verse basilicum en goede Parmezaanse kaas. 


Serveer de verse pesto op een stokbroodje of gebruik de verse pesto als saus door je pasta. Wanneer je de pesto als saus gebruikt roer je de pesto op het laatst door de gare pasta. Je kunt eventueel nog een klein beetje kookroom toevoegen. Hierdoor wordt de pasta lekker romig, erg lekker. Wij maken eigenlijk zelf altijd pesto wanneer we gaan borrelen of gebruiken het als pastasaus door de pasta of gebakken gnocchi. 

Wat heb je nodig voor 1 bakje pesto (+/- 100 gram):

40 gram pijnboompitten 

1 teentje knoflook 

60 gram Parmezaanse kaas 

5 eetlepels vierge olijfolie 

45 gram verse basilicum 

zwarte peper 

zout


Benodigdheden:

keukenmachine


Rooster de pijnboompitten in de pan. Dit doe je zonder olijfolie of boter. Blijf wel constant roeren en let goed op, want ze branden snel aan. Als de pijnboompitten een mooie goudbruine kleur hebben gekregen laat je ze even afkoelen op een bord. 


Snijd de Parmezaanse kaas in kleine stukjes. Doe de knoflook in de keukenmachine samen met de pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas. Maal dit fijn en voeg daarna de basilicum en een beetje peper en zout toe. Wanneer de pesto nog een beetje te dik is en niet goed fijn wordt in de keukenmachine, voeg je nog een beetje olijfolie toe. 


Easy he?!Comments


bottom of page