top of page

Groene healthy gazpacho


Groene healthy gazpacho
Groene healthy gazpacho

Met dit warme weer is het heerlijk om iets verfrissends te serveren. We kennen denk ik allemaal wel de ‘normale’ rode gazpacho, een gazpacho is oorspronkelijk een Spaans gerecht. Het is een soep die koud wordt gegeten en bestaat uit groenten en kruiden. Wij hebben onze eigen lekkere gezonde en groene versie gemaakt. Deze soep kun je bijvoorbeeld leuk serveren als voorgerecht of als amuse in een kleine kom of een klein glaasje. Wanneer je een gezonde en verfrissende soep wilt maken is dit echt een aanrader. Heb jij deze soep gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 4 tot 6 kleine glaasjes:

1 komkommer

1 avocado 

2 bosuien 

2 eetlepels witte wijnazijn 

1 hand munt 

zout en peper

50 gram feta 


Schil de komkommer en snijd deze in stukjes. Doe dit in de blender, je zou ook een staafmixer kunnen gebruiken, maar in een blender krijg je toch een mooie gladdere soep.


Snijd ook de avocado in stukken en doe dit in de blender samen met witte wijnazijn en de munt. Haal de onderkanten van de bosuien, snijd in kleine stukken en voeg dit als laatste toe aan de blender. Voeg ook een beetje zout en peper toe. 


Blend alles tot een gladde soep. Proef even goed of er niet nog een beetje zout of peper bij moet. Schenk de soep in en verdeel de feta over de glaasjes of kommen.


Commentaires


bottom of page