top of page

Gezonde Snickers


Gezonde Snickers
Gezonde Snickers

Heb jij soms ook zoveel zin in een lekkere chocolade reep? Of eentje waar de karamel uitdruipt, maat toch wel een beetje gezonder dan normaal? Dan ben jij vast net zo blij als wij met dit recept. De gezonde(re) Snicker. Ja… je leest het goed, deze Snicker is gezonder dan normaal. Deze Snickers zijn gemaakt van onder andere pindakaas, verse pinda’s, kokosmelk, dadels en natuurlijk pure chocolade. Al deze ingrediënten zijn veel gezonder dan echte karamel en suikers. Natuurlijk blijven deze Snickers een snack, dus geniet met mate! Wat heb je nodig voor 6 kleine bars of 10 kleinere blokjes:

60 gram havermeel

150 gram dadels

3 eetlepels pindakaas

1 theelepel vanille-extract

2 eetlepels kokosmelk

50 gram pinda’s

150 gram pure chocolade 

2 eetlepels water

snufje zout


Benodigdheden:

Bakvorm

Keukenmachine


Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille-extract, 2 eetlepels melk en een snufje zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.


Doe 3/4e van het mengsel in een apart bakje en zet even apart. Laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Als je geen havermeel hebt kan je deze zelf maken door havermout in een keukenmachine even te mixen tot meel. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. 


Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de pinda’s over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 3 uur in de koelkast.


Snijd de Snickers in repen/blokjes. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg je de repen/blokjes in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.Valenrosa-1.png
bottom of page