top of page

Gezonde pindakaas wafels


Gezonde pindakaas wafels
Gezonde pindakaas wafels

Vandaag heb ik voor jullie een leuk recept namelijk heerlijke warme wafels, niet zomaar wafels, maar speciale wafels met pindakaas! Wie houdt er nou niet van pindakaas?! Het liefst doe ik het overal doorheen. Ik gebruik graag de speciale pindakaas van de pindakaaswinkel.


Sinds ik deze heb ontdekt met een goede vriendin van mij bij de pindakaasbar in Amsterdam, is de pindakaas bij ons thuis niet meer aan te slepen. Nu dacht ik… laat ik eens een heerlijk wafelrecept maken, maar dan natuurlijk met pindakaas. Ohh deze wafels zijn ook nog eens errug healthy!


Ingrediënten voor ongeveer 6 stuks:

2 bananen

3 eetlepels pindakaas

2 eieren

125 ml (amandel) melk

150 gram speltmeel

1 theelepel bakpoeder


Doe de bananen in een keukenmachine en mix fijn samen met de eieren, pindakaas en melk. Mix dan nog kort het speltmeel en bakpoeder erdoor.


Verhit een wafelijzer en smeer in met een beetje olie of boter. Schep wat van het beslag erin en bak in ongeveer 4 minuten gaar. Lekker met nog wat extra warme pindakaas, vers fruit of een lepel kwark. Door bijvoorbeeld bosbessen of aardbeien te gebruiken samen met een beetje kwark, maakt dit het lekker smeuïg.


Heb je geen keukenmachine, prak dan de bananen heel fijn met een vork en mix met een mixer of garde met de rest van de ingrediënten.

Valenrosa-1.png
bottom of page