top of page

Gevulde speculaas boterkoek


Recept gevulde speculaas boterkoek
Gevulde speculaas boterkoek maken

Het is al weer half november en dan gaan we de maand van de pepernoten en speculaas tegemoet. Wij zijn gek op pepernoten en kruidnoten maar ook op gevulde speculaas. Vroeger kreeg onze vader altijd een mega groot stuk gevulde speculaas van zijn werk met Sinterklaas en wat vonden wij dat lekker. Het was echt smullen en iets wat wij nooit meer vergeten. Nu was Rosa lekker in de keuken bezig en wilde gevulde speculaas maken maar dan net even wat anders dan anders. Rosa heeft namelijk deze heerlijke gevulde speculaas boterkoek gemaakt. Het is dus een mix van gevulde speculaas en boterkoek en het is verrukkelijk. Neem een stukje voor bij de koffie of thee, of lekker als tussendoortje en in de avond na het eten toch nog weer een klein stukje. Als je deze gevulde speculaas boterkoek hebt gemaakt, is het heel lastig om eraf te blijven haha.Sinterklaas recept

Het is belangrijk om te beginnen met het luchtig kopen van de boter en de suiker, als je dit een tijdje op hogere snelheid klopt zie je dat het beslag veel dikker en romiger wordt. Dit is precies wat je wil. Voeg daarna heel geleidelijk de eieren toe. Wanneer je ei gaat toevoegen aan een beslag, moet je de eieren altijd om de beurt toevoegen. Het ei moet eerst goed opgenomen worden in het beslag voordat het volgende ei toegevoegd kan worden. Als je dit niet doet bestaat er een kans dat het beslag gaat schiften en niet goed gemengd kan worden en je klonten krijgt.


Sinterklaas recept bakken
Sinterklaas recept


Bakken voor Sinterklaas

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk recept wat je kunt bakken voor Sinterklaas dan kunnen wij je dit recept zeker aanraden. Dit recept is namelijk heel gemakkelijk om te maken. Voor dit recept gebruik je kant en klaar amandelspijs wat je bijvoorbeeld bij de bakker of supermarkt kunt kopen. Vaak ligt er bij de bakafdeling vers amandelspijs. Dit recept kun je ook heel goed maken met kinderen. Het is namelijk zo makkelijk.


Heb jij dit sinterklaas bakrecept, gevulde speculaas boterkoek gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie. Tag of stuur ons de foto, want dan kunnen wij deze weer delen in ons verhaal.


Wat heb je nodig voor 14 puntjes:

200 gram ongezouten roomboter

200 gram fijne kristalsuiker

2 eieren

250 gram bloem

snufje zout

2 eetlepels speculaaskruiden

200 gram amandelspijs


Verdere benodigdheden:

20 cm bakvorm


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Klop boter en de suiker in een staande mixer lunchtig. Voeg 1 ei toe en mix tot deze goed is opgenomen.

Voeg daarna de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en meng tot een mooi deeg. Boterkoek deeg is altijd wat plakkeriger dan normaal deeg, dus je hoeft geen extra bloem toe te voegen.


Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en vet de rand goed in met een beetje boter of bakspray. Neem de helft van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de vorm.


Kluts het andere eitje in een glas.

Mix de amandelspijs samen met de helft van het geklutste eitje in de mixer tot het wat zachter is, nu kan je het ook beter verwerken. Dit kan je met de hand doen of wat heel makkelijk is, is om het met de mixer te doen. De andere helft van het ei gebruik je straks voor het afsmeren. Verdeel de spijs gelijkmatig over het deeg dat al in de vorm zit.

Neem de rest van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de laag spijs.


Smeer de boterkoek in met de andere helft van het ei dat je over hebt. Maak met een vork een ruitpatroon in het deeg. Je kunt er nog voor kiezen om de koek te garneren met amandelen.


Bak de boterkoek gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de gevulde speculaas boterkoek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en hem in puntjes snijdt.


Bewaar de boterkoek in een afgesloten trommel, hier blijft hij een weekje goed.
コメント


bottom of page