top of page

Gevulde mini pompoen


Gevulde mini pompoen
Gevulde mini pompoen

Deze mini pompoenen kwam ik tegen in Rotterdam bij de groenteboer bij mij in de straat en ik kocht ze gelijk omdat ik ze er zo schattig uit vond zien. Al snel kreeg ik de kriebels en wilde een heerlijk gerechtje voor jullie maken met deze mini pompoenen. De officiële naam van deze pompoenen is muskaat pompoen. Het lekker is dat het vruchtvlees van de pompoen een zachte en zoete smaak heeft. We kennen allemaal de curry’s met pompoen die wij ook op onze website hebben staan maar hoe leuk is het om een leuke mini pompoen te krijgen die gevuld is met curry? Ik heb dit recept gemaakt toen mijn vader een paar vrienden had uitgenodigd en iedereen zat te smullen. Ook de vrienden die nog nooit in hun leven pompoen hadden gegeten.


Heb jij deze gevulde mini pompoenen gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 mini muskaat pompoenen

1 ui 

2 tenen knoflook

1 theelepel gemberpuree 

1 theelepel kurkuma 

1 theelepel korianderpoeder 

1 theelepel komijnpoeder

3 paprika’s 

400 gram linzen 

1 blikje tomatenblokjes 

zout en peper 

2 handjes strooikaas


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Snijd de bovenkanten van de pompoenen af en haal de binnenkant leeg. Soms moet je de pompoen even insnijden als het niet goed lukt omdat het heel hard is. 


Leg de pompoenen op een bakplaat met de bovenkanten ernaast en bestrooi met olijfolie en zout. Gaar de pompoenen 25 minuten in de oven. 


Begin ondertussen met de curry. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een beetje olijfolie gaar. Voeg daarna de gemberpuree, kurkuma, korianderpoeder en de komijnpoeder toe aan de pan met een beetje water. Zet het vuur zachtjes en snijd de paprika’s fijn. Voeg deze toe aan de pan samen met de linzen en de tomatenblokjes. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg naar smaak zout en peper toe. 


Haal de pompoenen na 25 minuten uit de oven en schep de vulling uit de pan in de pompoenen en top af met een beetje kaas. Wat niet aan vulling in de pompoenen past serveer je ernaast. Zet de pan uit en wanneer de pompoenen bijna klaar zijn verwarm je het restant nog even. Zet de pompoenen nu weer terug in de oven en gaar nog 20 minuten samen met de deksels. Deze kun je nog naast de pompoenen laten liggen. 


Wanneer de pompoenen klaar zijn kun je de deksels schuif op de pompoen zetten. 


De schil van de pompoen kun je overigens eten. Geniet van deze heerlijke maaltijd!


Comments


bottom of page