top of page

Gevulde courgette rolletjes


Recept om gevulde courgette rolletjes te maken met spinazie en ricotta
Gevulde courgette rolletjes met ricotta en spinazie

Doordat we voor onze website genoeg bakken en alles natuurlijk ook uitgebreid moeten proeven proberen we in de avond tijdens het eten altijd een beetje op te letten met de calorieën. Nu gaat er in dit recept wel ricotta en wat mozzarella maar verder geen pasta of rijst. Dat is voor ons al een hele kunst want we zijn echte pasta fans, maar dit recept doet daar eigenlijk niet voor onder. De courgette rolletjes geven namelijk een beetje de structuur alsof je wel pasta eet. Misschien denk je nu oh dit ziet er lastig uit en moet ik dat dan helemaal oprollen? Geloof ons het is echt makkelijk!!


Heb jij deze heerlijke courgette rolletjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 ui

2 tenen knoflook

500 gram passata

2 courgettes

200 gram ricotta

300 gram spinazie

300 gram rundergehakt

peper en zout

1 bol mozzarella


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.


Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met een beetje olijfolie op laag vuur en voeg daarna de passata toe. Schil de courgettes in de lengte met een kaasschaaf en maak mooie plakken. Je hebt er ongeveer 12 nodig, de rest van de courgette in de blender en mix totdat het helemaal fijn is. Voeg dit daarna toe aan de pan met rode saus en roer goed door. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.


Doe de ricotta in een kom en klop los met een garde. Bak de spinazie kort in een nieuwe pan en druk daarna het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de ricotta. Bak nu in diezelfde pan het gehakt en voeg ook dit toe bij de ricotta met een beetje peper en zout naar smaak. Roer dit geheel goed door.


Doe nu de rode saus in een grote ovenschaal. Pak de eerste courgette plak en leg een bolletje van het ricotta/gehakt mengsel op de plak en rol op. Zet dit opgerolde courgette rolletje gevuld met ricotta, gehakt en spinazie gelijk in de rode saus zodat het niet uit elkaar rolt. Herhaal dit totdat alles op is. Verdeel nog een beetje mozzarella tussen de rolletjes door en zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette rolletjes in de saus voor 25 á 30 minuten.


Enjoy!
Valenrosa-1.png
bottom of page