top of page

Gevulde champignons


Gevulde champignons
Gevulde champignons

Gevulde champignons worden vaak als tapas hapje gegeten en er zijn veel verschillende varianten op. Een aantal voorbeelden van een vulling kan zijn, gevulde champignons met gehakt, gevulde champignons met spek, gevulde champignons met brie, gevulde champignons met roomkaas of wat mijn favoriet is...Gevulde champignons met pesto en kaas, geweldig! Ik hou van champignons, het liefst door elk gerecht. Tijdens de lunch had ik zoveel zin in champignons dat ik ze gevuld had met ingrediënten die we thuis hadden, je kan dus veel verschillende soorten maken wat jij lekker vindt. 


Gevulde champignons maken is ook niet moeilijk. Het is een simpel hapje voor bij de borrel, als bijgerecht of zoals ik zei tijdens de lunch. Je kunt de champignons al van tevoren vullen en als je ze nodig hebt, schuif je ze alleen nog even in de oven.


Heb jij dit recept gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

8 grote kastanjechampignons

2 flinke eetlepels groene pesto 

4 eetlepels geraspte kaas

1 sjalotje

Peper en zout

3 eetlepels pijnboompitjes 

1 eetlepel olijfolie 


Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de stelen uit de champignons. Snipper het sjalotje en de champignonstelen fijn, verhit de olijfolie in een pannetje en bak het sjalotje en de champignonstelen 2 minuten aan en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel uit het pannetje in een kom.


Rooster de pijnboompitten in hetzelfde pannetje. Voeg de pesto, kaas en pijnboompitten toe aan het kommetje met de champignonstelen en roer goed door. Schep in elke champignon een beetje van het mengsel en zet ze in een schaaltje 10 minuten in de oven. Geniet van een heerlijk hapje of maak er je lunch van!


bottom of page