top of page

Gevulde appels met noten en spijs uit de oven


Gevulde appels met noten en spijs uit de oven
Gevulde appels met noten en spijs uit de oven

Deze gevulde appels uit de oven zijn heerlijk om te maken als dessert maar bijvoorbeeld ook als tussendoortje. Dit recept is heel gemakkelijk om te maken en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Wanneer je ervoor kiest om de gevulde appels uit de oven als dessert te maken, koop dan kleine appels en niet van die hele grote anders wordt het een beetje te veel. Je zou dit recept ook heel gemakkelijk kunnen aanpassen door er rozijnen door te doen, dan krijg je van die heerlijke gevulde appels met rozijnen.Deze gevulde appels in de oven hebben wij gemaakt, omdat we zelf vaak als dessert een appel crumble maken en daar een leuke variant op zochten. Wij houden thuis van desserts en willen dan ook nooit echt delen, en hoe makkelijk is het dan om allemaal een eigen appeltje te hebben? Ook erg leuk om te maken als er bijvoorbeeld mensen komen eten en je een leuk dessert wilt maken. Het lekkere aan deze gevulde appels uit de oven is dat ze gevuld zijn met spijs en noten. Door de spijs krijg je een heerlijke en zoete smaak, je zou ook alleen suiker kunnen gebruiken maar spijs is natuurlijk gemaakt van amandelen en suiker waardoor je ook die heerlijke smaak van amandelen krijgt.


Voor deze gevulde appels met noten is het belangrijk om te noten niet te fijn te hakken. Het is lekkerder om ze een beetje grof te laten zodat je meer crunch hebt in je dessert. Wanneer je graag een gezond dessert wilt eten kun je ook goed de spijs weglaten en in plaats van spijs bijvoorbeeld rozijnen gebruiken. Zo heb je een heerlijk dessert maar ook tussendoortje. Sinds ongeveer twee jaar geleden is mijn allergie voor appels erger geworden, maar wanneer een appel even in de oven is geweest kan ik er wel weer tegen. Dan is het stofje waar ik allergisch voor ben weg en kan ik toch genieten van een heerlijk appeltje.


Dit recept voor gevulde appels uit de oven vind ik eigenlijk ook een erg leuk dessert om te maken met kerst, want spijs vind ik altijd wel iets voor de winter. Heb jij nou deze gevulde appels met noten en spijs uit de oven gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Gevulde appels
Gevulde appels


Wat heb je nodig voor 4 stuks:

4 grote appels

25 gram hazelnoten

25 gram pecannoten

70 gram spijs

1 eetlepel citroensap

4 kaneelstokjes

2 eetlepels boter


Benodigdheden:

appelboor

kwastje


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Pak de appelboord en verwijder het klokhuis. Snijd de appels horizontaal doormidden.


Hak de hazelnoten en pecannoten grof met een mes en doe deze in een kom. Voeg daaraan toe de spijs en citroensap. Roer dit goed door.


Smelt de boter in een pannetje en verdeel het noten/spijs mengsel tussen de appels en druk goed aan. Druk de bovenkanten weer op de appels en zet het kaneelstokje in het gat waar normaal het klokhuis zit. Zet de appels in de ovenschaal en smeer de appels rondom helemaal in met boter.


Bak de appels ongeveer 20 minuten in de oven.


Tip: serveer bij de appels een bolletje ijs of wat slagroom, maar wil je nou op de gezonde toer gaan laat dan de spijs weg in dit recept. En gebruik bijvoorbeeld nog wat rozijnen en wat meer citroensap.
Valenrosa-1.png
bottom of page