top of page

Geroosterde paprika fetadip


Geroosterde paprika fetadip
Paprika fetadip

Dit is een van de lekkerste dipjes op pesto na die ik heb gemaakt. Pesto blijft stiekem toch wel mijn favoriet, maar deze dip is ook echt ontzettend lekker. Het makkelijke aan deze dip is, dat je hem eigenlijk binnen nog minder dan 5 minuten gemaakt hebt. Ideaal toch? Stel je hebt familie of vrienden op bezoek, dan hoef je niet veel moeite te doen om een lekkere verse dip op tafel te krijgen.TikTok geroosterde paprika feta dip

Misschien hebben jullie deze dip op social media al eerder voorbij zien komen. Rosa en ik hebben een beetje onze eigen draai eraan gegeven door er wat chilivlokken en citroensap aan toe te voegen. Hierdoor krijgt deze dip net iets meer pit. Een paar weken geleden kwam oma bij ons eten, en toen had ik ook deze geroosterde paprika fetadip gemaakt. En ze vond het heerlijk!!


Mocht je nou wat dip overhebben, dan kun je er eigenlijk alle kanten mee op. Doordat de basis van deze dip feta en paprika is, kun je hem ook goed als pastasaus gebruiken. Kook wat pasta, en bewaar wat kookvocht en roer de dip door de pasta met het kookvocht. Laat een beetje indikken en voilà!


Recept voor borreldip
Geroosterde paprika fetadip

Borrel recept

Ben je nou van plan om uitgebreid te borrelen, dan is deze dip echt een aanrader. Pas wel op met de knoflook mocht je de volgende dag nog belangrijke afspraken hebben. De dip kun je een paar dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje, mits je niet met een vieze lepel in de dip hebt gezeten.


Heb jij deze heerlijke geroosterde TikTok paprika fetadip gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie!Wat heb je nodig:

200 gram fetakaas

2 geroosterde paprika’s (uit pot)

3 eetlepels Griekse dikke yoghurt

2 tenen knoflook

1 theelepel chilivlokken

1 halve citroen het sap

1 flinke scheut olijfolie

Peper en zout


Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en bind tot een gladde dip. Als de dip te dik is kun je nog een beetje extra olijfolie toevoegen. Proef ook even of je nog wat extra peper en/of zout moet toevoegen.


Smeer lekker op een broodje of toastje. Enjoy!
Valenrosa-1.png
bottom of page