top of page

Gembershot
Gembershot

Een gembershot is tegenwoordig best trendy en je ziet het steeds meer in verschillende restaurants voorbij komen. Het is ontzettend heftig en echt niet mega lekker maar wel heel goed voor je. A gembershot a day keeps the doctor away zeggen we dan maar. Wanneer ik weer gembershots ga maken dan maak ik eigenlijk in een keer een hele hoop. Mijn slowjuicer schoonmaken is nog best een klus dus ik doe het liever een keer en gebruik hem dan goed.


Het fijne is dat je de gember shots een aantal dagen in de koelkast kunt bewaren en je kunt het zelfs invriezen. Ideaal als je een hele hoop sap hebt gemaakt. Ik adviseer om het dan wel in kleine flesjes in de vriezer te doen anders moet je alsnog in een keer alle sap ontdooien. Ik vind het ook lekker om de gembershots te gebruiken als ‘siroop’. Ik doe dan een beetje gember/citroen sap in mijn glas met veel water. Zo heb je toch een lekker smaakje en is het niet heftig. Ook een aanrader.Vooral met corona zie je het nu veel langskomen op social media bijvoorbeeld. Mensen die geen reuk of smaak meer hebben nemen een gembershot en kunnen weer even vooruit. Bovendien voel ik me ook altijd helemaal gereinigd als ik zo'n shot heb genomen!


Oja en voordat ik het vergeet te zeggen, zet alvast een groot glas water klaar voor na je gembershot. Dit zul je nodig hebben. Heb jij deze gember shots gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor +/- 4 shots:

6 cm verse gember

1 citroen


Benodigdheden:

SlowjuicerPers de citroenen uit en zet het citroensap apart. Doe nu de gember in de slowjuicer en meng het gembersap samen met het citroensap. Roer dit even door elkaar en schenk je gembershot in een shotglaasje. Drink het in een keer op en daarna een groot glas met water. Het is heftig maar wel ontzettend goed voor je.


Het beste is om in een keer meer sap te maken omdat je anders elke keer voor een paar shots de hele slowjuicer moet schoonmaken. Je kunt je gembershots heel goed invriezen. Wij doen het dan in allemaal kleine flesjes in de vriezer. Ook kun je het sap van de gember en citroen een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Valenrosa-1.png
bottom of page