top of page


Gemberbier wordt in Suriname ook wel Gingabiri genoemd. Een heerlijke, pittige én gezonde drank. Ik ben er dol op! Gember in de thee of een gembershot. Ik voel me altijd gelijk helemaal gereinigd haha! In gemberbier zit geen alcohol. Maar de kruidige smaak van de gember geeft een heerlijk warm gevoel. Een perfect drankje wat mij betreft voor ieder moment.


Hou je van gember, dan is dit het perfecte drankje om te gaan maken. Het is makkelijk te maken, verfrissend, pittig van smaak en tegelijkertijd heel verwarmend. Zelf gemberbier maken zonder alcohol? Dan kan heel gemakkelijk!


Het is heel makkelijk en snel gemaakt. Doe de gember met het limoensap, suiker en water in de blender tot een puree, zeef en verdeel over flessen en verdeel de gist over de flessen vul aan met water en dan is het alleen nog wachten tot je kunt drinken.


Heb jij dit heerlijke gemberbier gemaakt? Maak dan een mooie foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Wij zijn altijd benieuwd wat jullie hebben gemaakt en jullie resultaten zien vinden wij het allerleukst.


Dit gemberbier is alcohol vrij!


Wat heb je nodig voor 2 liter gemberbier:

130 gram verse gember

150 gram rietsuiker

50 gram limoensap

¼ theelepel droge bakkersgist

2 1 liter flessen


Verdere benodigdheden:

Krachtige blender


Doe gember in stukken met limoensap, de suiker en 200 ml kraanwater in de blender. Mix tot de gember helemaal gepureerd is. Giet de puree door een fijne zeef en pers alle restjes gembervocht eruit.


Verdeel het gember-suiker mengsel over de flessen. Verdeel daarna de gist gelijk over de flessen.


Vul de flessen verder aan met water tot ongeveer 2 cm onder de hals en draai de dop op de flessen. Laat het gemberbier nu gisten bij kamertemperatuur tot er zoveel druk op de flessen staat dat je ze bijna niet meer in kan drukken. Dit duurt ongeveer 72 uur afhankelijk van de temperatuur van de ruimte.


Zet de flessen na die tijd in de koelkast. Hiermee stopt het vergistingsproces en kan je heerlijke koude gemberbier drinken. Serveer bijvoorbeeld met ijs en een schijf limoen. Het laatste restje met het gistdepot gooi je weg, dat is niet lekker.


Comments


bottom of page