top of page

Gegrilde oesters met Thaise dressing


Gegrilde oesters met Thaise dressing
Gegrilde oesters met Thaise dressing

Sinds kort heb ik voor het eerst een oester gegeten en ik moet zeggen dat ik ze erg lekker vond. Nu vind ik het altijd leuk om verschillende gerechten te maken met één product. Toen ik bij vrienden ging eten had Koen dit recept gemaakt. Hij heeft een mooie kleine black bastard dus konden we de oesters daarop grillen. Dit was echt een succes. Iedereen zat te smullen. Door de Thaise dressing die je over de oesters giet voordat ze op de bbq gaan krijgen ze net even een andere smaak dan normaal. Een vriendin van mij die niet van rauwe oesters houdt, vond deze van de bbq wel erg lekker. Heb jij dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 5 oesters:

5 oesters

250 gram grof zeezout


Dressing:

3 bosuitjes

½ rode chilipeper

1,5 cm gemberwortel

3 eetlepels sojasaus

½ limoen 


Steek de houtskool in de barbecue aan en breng naar 200 °C.


Leg de bosuitjes op het rooster, sluit de deksel van de barbecue en gril de bosuitjes ca. 3 minuten. Haal ze uit de barbecue, laat de bosuitjes iets afkoelen en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper, verwijder het steeltje en het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Doe al deze ingrediënten met de sojasaus in een schaaltje. Rasp de limoenschil boven het schaaltje fijn, halveer de vrucht en knijp het sap van de halve limoen erover uit.


Zet een bord met zeezout klaar. Open de oesters door een oestermes bij het scharnier aan de achterkant tussen de schelphelften te steken (of laat ze openmaken door de visboer). Snijd het scharnier los door je oestermes horizontaal heen en weer te bewegen. Ga niet wrikken, want hierdoor creëer je gruis. Haal het mes tussen de achterkant door. Houd vervolgens je mes schuin omhoog en beweeg het richting de coquille aan de rechterkant van de oester. Snijd de oester los en verwijder de bovenste schelphelft. Leg de onderste helft van de schelp met de oester erin op het zeezout (hierdoor blijven ze stabiel liggen).Schep op elke oester ongeveer 3 theelepels van de dressing. Leg de oesters in de onderste schelphelft op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Gril de oesters ongeveer 3 minuten. Strooi het zeezout alvast op een mooie schaal.


Haal de oesters uit de barbecue en leg ze op het zeezout.


コメント


bottom of page