top of page

Frisse pretzel citroentaart


Frisse pretzel citroentaart
Frisse pretzel citroentaart

Deze frisse citroentaart is makkelijk te maken, heerlijk en ziet er ook nog eens supermooi uit. De vulling is gemaakt van slagroom, honing citroen en vanille extract. De korst is een mix van volkoren biscuits, gezouten pretzels en een klein beetje boter. Samen maakt dit een heerlijk, fris taartje. Top af met bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of frambozen. Perfect voor een heerlijke zomerse dag! 


De meeste taartjes met citroen zijn gemaakt met veel ei, room en boter, maar dit taartje is heel anders. Ik heb alleen slagroom gebruikt in plaats van eieren en het is laag in suiker, geen echte suiker in ieder geval… alleen honing! Wat heb je nodig voor 1 taartje: 

8 volkoren biscuits 

43 gram pretzels 

90 gram gezouten boter, gesmolten

2 eetlepels + 113 gram honing 

833 ml slagroom

rasp van 1 citroen

sap van 2 citroenen

1 theelepel vanille-extract 

snufje zout

zoveel toppings als je wilt zoals aardbeien en bosbessen


Benodigdheden:

Keukenmachine

quichevorm 22 cm


Verwarm de oven voor op 175 graden.


Begin met de bodem. Doe de biscuits en pretzels in een keukenmachine en maal ze fijn, het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Smelt de boter en voeg dit samen met 2 eetlepels honing toe aan het kruimel mengsel. Mix tot het een mooi samenhangend geheel is.  


Vet je bakvorm goed in en verdeel het deeg over de bodem. Het makkelijkst voor dit taartje is om een bakvorm te gebruiken waar je de bodem kunt verwijderen. 

Zet de bodem in de oven en bak gedurende 8 minuten. 


Als de bodem uit de oven komt is deze nog zacht, dit hoort zo en wordt vanzelf hard ;) 

Laat de bodem even afkoelen voordat je de vulling erin doet. 


Ondertussen beginnen we aan de vulling. Voeg de slagroom, 113 gram honing en de rasp van één citroen in een pannetje. Je hebt een hele hoge pan nodig, omdat het mengsel omhoog komt. Breng aan de kook. Als het eenmaal kookt zet je het vuur zachtjes en laat je het nog 5 minuutjes borrelen. 


Haal het mengsel van het vuur en voeg het citroensap, vanille extract en een klein beetje zout aan toe. Pak een grote kom waar de pan in past en vul deze kom met koud water en eventueel ijs en zet de pan hierin. Zo kan het mengsel snel terug koelen voordat je het over de bodem giet. Laat dit 25 á 30 minuten afkoelen. Verdeel het mengsel voorzichtig over de bodem. Dek af en zet minimaal 2,5 uur in de koelkast.


Top de taart af met fruit voordat je hem gaat serveren.


Valenrosa-1.png
bottom of page