top of page

Frisse pasta met oesters


Frisse pasta met oesters
Frisse pasta met oesters

Laatst heeft mijn huisgenote met haar vriend oesters geraapt in Zeeland. Daardoor hadden wij ineens heel veel oesters in huis en ben ik er verschillende gerechten mee gaan maken. Deze pasta met oesters is het eerste gerecht. Binnenkort volgen er meer oestergerechten.


Dit is eigenlijk een hele simpele pasta waar je de oesters aan toevoegt. Er gaan maar een paar ingrediënten in deze pasta, maar dit zijn wel goede combinaties. Je houdt van oesters of niet, maar deze pasta is een aanrader. Eerst vond ik het een beetje spannend om ze rauw te eten, omdat het er zo glibberig uitziet. Wanneer je dit recept gaat maken heb je dat niet. Vind je oesters nou echt niet lekker? Vervang de oesters dan door mosselen. Kook deze eerst even kort, haal ze uit de schelp en voeg ze op het laatste toe. Wat heb je nodig voor 4 personen:

300 gram spaghetti 

12 oesters 

4 tenen knoflook 

300 gram kleine tomaatjes 

2 rode pepers 

flink wat olijfolie +/- 100 ml

2 handen verse peterselie 

150 gram jonge bladsla 

1 eetlepel rode chilivlokken

1 citroen

2 theelepels kappertjes

parmezaan voor erover 


Wanneer je nog dichte oesters hebt moet je deze voorzichtig zelf openmaken met een oestermes. Als je dit nog nooit hebt gedaan adviseer ik je om de oesters al door de visboer te laten openen. Dit scheelt een hoop gedoe. 


Kook de pasta in ruim water met genoeg zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. 


Snijd de rode pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Snijd ook de knoflook en peterselie fijn. Snijd ook de kleine tomaatjes doormidden. Verwarm in een grote pan 6 eetlepels olijfolie 


Bak hierin de knoflook, peper en ongeveer 1/3 van de peterselie op laag vuur. Voeg na 3 minuten de tomaatjes toe en bak deze mee. Haal de oesters uit het oesterwater en voeg ze toe aan de pan. Laat de pan op laag vuur staan, anders worden de oesters te taai. Maak intussen de salade aan met de rest van de olijfolie en kappertjes en breng op smaak met zout en peper. 


Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan samen met de rest van de peterselie. Zet het vuur nu iets hoger en meng alles goed door elkaar. Snijd de citroen doormidden en knijp de helft uit boven de pan. Snijd de andere helft in plakjes die je straks als garnering op het bord legt. Leg de salade op het midden van het bord en schep de pasta hier overheen. Garneer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas en chilivlokken.
Comments


bottom of page