top of page

Franse bladerdeegpie met kip


Franse bladerdeegpie met kip
Franse bladerdeegpie met kip

Dit is een Franse bladerdeegtaart die gevuld is met kip, prei en champignons. Wij vonden hem erg lekker en dit komt denk ik ook voornamelijk door de dragon die erdoor gaat. Dit gebruiken wij niet vaak in de keuken, maar hier krijg je toch een heerlijke smaak van. We zullen deze kruiden nu ook vaker in onze recepten gaan gebruiken. Het is belangrijk dat je de kip vooraf even in de pan dicht schroeit, maar doe dit niet te lang anders wordt de kip straks veel te droog. 


Het vlechtwerk van het bladerdeeg zoals je kunt zien op de foto hierboven is echt makkelijker dan je denkt. Hieronder staat uitgebreid beschreven hoe je dit op een makkelijke manier kunt doen. Lukt het nou echt niet? Leg ze dan gewoon over elkaar heen, maar houd de moed erin. Heb jij deze Franse bladerdeegpie gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 preien 

500 gram kastanjechampignons 

2 tenen knoflook 

25 gram boter

300 gram kipfilethaasjes 

1,5 eetlepel dragon 

2 eetlepels bloem + extra

4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries 

1 ei 


Benodigdheden:

ovenschaal 20 x 20 cm 


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Was de prei en snijd deze in dikke ringen. Snijd ook de champignons in grove stukken maar snijd de knoflook fijn.


Verhit in een pan de boter en bestrooi de kipfilethaasjes aan beide kanten met peper en zout en bak ze 3 minuten. Ze moeten aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn en mogen aan de binnenkant nog rauw zijn want ze garen straks verder in de oven. Bak je ze nu te lang in de pan? Dan worden ze straks te droog. Haal de kip na 3 minuten uit de pan en bak in diezelfde pan gelijk de champignons, knoflook en de prei.


Voeg daarna de dragon toe en bak dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten en roer regelmatig door. Voeg nu de bloem toe en zet de pan op laag vuur. Roer even goed door. Haal de pan van het vuur en schep de kip er doorheen. Giet dit mengsel voorzichtig in een ingevette ovenschaal.


Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Wanneer het ontdooid is leg je de 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant maar zorg ervoor dat de randen elkaar overlappen. Rol dit uit tot een grotere lap van ongeveer 20 x 40 cm. Snijd de lap in repen van 2 cm breed. Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen rondom. Verdeel de andere repen in vlechtpatroon in het midden. Dit kun je makkelijk doen door eerst een aantal repen verticaal neer te leggen. Druk ze nog niet vast want je moet de andere er nog tussendoor weven. Zo kun je wanneer je een reep horizontaal neer legt de verticale repen optillen en weer terugleggen.


Misschien denk je nu ohhh dit gaat mij niet lukken, maar dit komt echt goed. Je moet het ook gewoon proberen en ik denk dat je dan op dat moment zelf snapt hoe je een gevlochten bovenkant krijgt. 


Druk als je klaar bent de buitenste randen vast met een vork zodat je ook een leuk patroon krijgt. Kluts het ei in een bakje en bestrijk dit over het bladerdeeg met een kwastje. Hierdoor krijgt het bladerdeeg een mooie goudbruine kleur in de oven. Bak de pie 30 minuten in de oven. 


Tip: Je kunt bij dit gerecht rijst maar ook aardappels serveren.


Valenrosa-1.png
bottom of page