top of page

Frambozentaartje met amandelpoeder


Frambozentaartje met amandelpoeder
Frambozentaartje met amandelpoeder

Hoi Allemaal! Vandaag heb ik verrukkelijke mini taartjes gemaakt met frambozen. Deze vielen zeker goed in de smaak bij ons thuis, dus wilde ik ze graag met jullie delen! 


Tip: vet de bakvormpjes goed in, want anders komen je taartjes er niet heel uit. Strooi na het invetten nog een klein beetje bloem in de bakvorm.


Wat heb je nodig voor 6 taartjes:

1x recept speculaas zanddeeg (zie hier recept)

Ongeveer 340 gram frambozen (bevroren) 

6 eetlepels amandelpoeder (1 eetlepel per taartje)


Bereiding deeg:

Zie het recept speculaas zanddeeg voor de taartbodems hier


Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet je taartvormpjes goed in! 


Rol het deeg uit, het deeg moet ongeveer een halve cm dik zijn. Maak ronde vormpjes in het deeg zodat je mooie plakjes krijgt die je in de taartvormpjes kunt plakken. 


Bekleed het taartvormpje met het deeg en strooi er amandelpoeder overheen. Over de amandelpoeder verdeel je de frambozen, je kunt zelf het beste bepalen hoeveel frambozen je in je taartje wilt. Ik had mijn taartjes lekker vol gedaan, maar had best kleine vormpjes. Het is dus even inschatten hoeveel frambozen je zelf nodig hebt. 


Doe nu de taartjes in de oven en bak ze ongeveer 15-20 minuten of tot de bodem mooi goudbruin is gekleurd. De taartjes zijn nu klaar om gegeten te worden.


Enjoy! 


Ik heb ook twee andere varianten van mini taartjes gemaakt met appel en blauwe bessen. Zie deze recepten ook op onze website. ความคิดเห็น


bottom of page