Focaccia
Focaccia

Een focaccia is een Italiaans brood en met dit recept kun je heel gemakkelijk zelf een focaccia bakken. Het is belangrijk dat je het deeg 2 uur laat rijzen dus houd daar rekening mee voordat je het gaat maken. Het leuke van een Focaccia vind ik dat je zelf kunt bepalen wat je als topping wilt gebruiken. Zoals op de foto te zien is heb ik kleine tomaatjes, verse rozemarijn, olijven en grof zeezout gebruikt. Je hoeft het natuurlijk niet zo neer te leggen als ik dat heb gedaan, maar laat je eigen creativiteit naar boven komen. 


Heb jij deze Italiaanse focaccia gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 1 focaccia:

Deeg: 

500 gram bloem

12 gram zout 

7 gram gedroogde gist 

30 ml olijfolie 

340 ml lauwwarm water

Topping:

Tomaten 

Olijven 

Grof zout 

Kleine tomaten 


Benodigdheden:

Bakvorm of plaat van 25 x 35 cm 


Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed dit met een mixer met deeghaken 12 minuten. Het deeg is erg plakkerig dus ik raad het aan om met de mixer te kneden in plaats van met de hand. Het deeg zal ook na die 12 minuten plakkerig blijven maar voeg GEEN extra bloem toe. 


Vet een kom in met een beetje olijfolie en doe hier het deeg, nadat het 12 minuten gekneed is, hierin. Als je je handen wilt gebruiken om het deeg uit de kom te halen kun je het beste je handen insmeren met een beetje olijfolie. Zo blijft het deeg niet aan je handen plakken. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een uur rijzen op een warme plek. 


Vet de bakplaat van 25 x 35 cm of bakvorm met olijfolie in en stort het gerezen deeg er voorzichtig in. Rek het deeg voorzichtig uit totdat het de grootte van de vorm heeft. Doe dit voorzichtig zodat je de luchtigheid houdt. Leg de toppings naar keuze op het deeg en besprenkel het met nog een beetje olijfolie. 


Dek het deeg weer af met plasticfolie en laat het deeg nogmaals 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Druk het brood als laatste nog even beetje in met je vingers en bak het daarna 20 á 25 minuten goudbruin in de oven.


Recente blogposts

Alles weergeven
Valenrosa-1.png