top of page

Fluffy pancakes


Fluffy pancakes
Fluffy pancakes

Dit zijn pancakes die vooral gemaakt zijn op basis van eiwit. Hierdoor worden ze namelijk luchtig. Verder zit er niet zo veel suiker in dus ze zijn ook nog eens een beetje gezond.  Je kunt er zelf eigenlijk allerlei soorten fruit opdoen, gebruik gewoon wat je lekker vindt of toevallig in huis hebt. Soms vind ik vers fruit best duur, want ja ik ben toch student. Daarom koop ik vaak bevroren fruit en laat dat even ontdooien.


Het is belangrijk om tijdens het bakken van de pancakes de deksel op de pan te laten. Natuurlijk moet je ze ook keren, maar vergeet niet de deksel erop te doen. Ook moet je niet te veel pancakes tegelijk bakken in de pan want ze worden tijdens het bakken nog wat groter.


Wat heb je nodig voor 1 persoon:

3 eetlepels suiker

2 eieren

2 eetlepels melk

3 eetlepels bloem

1/2 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel baking soda

een paar druppels vanille extract

roomboter om in te bakken

snufje zout


Doe 1 eidooier in een kom en klop deze luchtig op hoge snelheid samen met 1 eetlepel suiker. Voeg nu de melk en vanille extract toe.


Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en snufje zout op medium snelheid en mix dit door je beslag. Het lijkt nu nog heel weinig maar heb geduld. Zet dit mengsel apart.


Klop in een andere kom twee eiwitten stijf. Voeg gedurende dit proces de rest van de suiker en de baking soda toe. Klop het stijf zodat er pieken ontstaan wanneer je de garde uit de kom haalt. Voeg nu 1/3 deel van het eiwitschuim aan je andere mengsel toe. Meng dit met een spatel maar meng niet te lang want anders haal je de lucht eruit.


Wanneer dit goed gemengd is voeg 2/3 eiwitschuim toe en meng dit heel voorzichtig. Ook als dit weer goed gemengd is voeg je het laatste deel eiwitschuim toe en meng dit totdat je geen witte strepen eiwitschuim meer ziet door je beslag.


Heb je een anti-aanbak pan? Gebruik dan deze. Verwarm een pan op laag vuur en voeg een beetje boter toe. Schep nu met een ijsschep een bolletje beslag in de pan, en druk deze een beetje plat met je spatel. Doe daarna snel de deksel op de pan en bak deze 3 minuten op laag vuur. Keer na 3 minuten om en bak ook de andere kant 3 minuten. Herhaal dit proces totdat je beslag op is, bij het bakken van nieuwe pancakes voeg ik elke keer weer een klein beetje boter toe.


Tip: gebruik als garnering fruit, honing, poedersuiker of stroop.

Valenrosa-1.png
bottom of page