top of page

Baba Ganoush met granaatappel


Baba ganoush maken van de bbq
Baba ganoush recept

Ongeveer 3 weken geleden heb ik dit voor het eerst gegeten en ik was verbaasd van de heerlijke smaken. Om baba ganoush te maken, pof je de aubergines op de BBQ. Hierdoor krijgen de aubergines een lekkere rooksmaak, wat net dat extraatje geeft aan de baba ganoush. Aubergines poffen betekent dat je de aubergines helemaal zwart blakert waardoor de binnenkant gaat garen en zoeter wordt. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met paprika’s. Sommige mensen die aubergines poffen prikken gaatjes in de aubergines maar dat is echt zonde. Hierdoor lopen alle lekkere zoete sappen uit de aubergines.Baba ganoush van de BBQ

Zelf baba ganoush maken is eigenlijk super simpel, je poft de aubergines en de knoflook, voegt wat tahini toe en voilà. Dit is mijn nieuwe favoriete dipje om te maken voor de borrel. Oma kwam laatst eten en die vond het ook erg lekker. Vooral de granaatappelpitjes over de baba ganoush maken het lekker fris. Als je het recept leest, zie je dat er in deze dip een hele bol knoflook gaat. Dit is niet één teen maar ik bedoel echt een bol, maar deze bol wordt net als de aubergines gepoft op de BBQ. Hierdoor worden de knoflooktenen minder scherp en heftig, en kun je de volgende dag gewoon een meeting in met collega’s.


Heb jij de baba ganoush gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten, dan delen wij jou foto! Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig:

2 aubergines

1 bol knoflook

2 eetlepels tahini

1 citroen sap + schil

1 eetlepels olijfolie

2 eetlepels granaatappelpitten

2 takjes verse koriander


Voor dit recept pof je de aubergines op de BBQ, maar je kunt dit ook goed in de oven doen. De bedoeling is dat de aubergines helemaal zwart zijn aan de buitenkant, dan zijn ze ‘gepoft’ en heeft de binnenkant een heerlijke smaak. Verwarm de BBQ naar een temperatuur van 200 graden en leg de aubergines direct op het rooster. Je hoeft de aubergines niet in te oliën en prik vooral geen gaten in de aubergines. Hierdoor verliezen de aubergines alle sap. Snijd de bovenkant van de bol knoflook en pak in met aluminiumfolie en leg naar de aubergines op de BBQ.


Rooster de aubergines totdat ze helemaal zwart zijn, dit duurt ongeveer 40 minuten. Haal ze daarna van de BBQ en laat afkoelen. De bol knoflook heeft ook ongeveer 30 á 40 minuten nodig.Schep daarna de binnenkant uit de aubergines en doe in een kom. Knijp de tenen knoflook uit de bol en doe ook in de kom samen met de tahini, citroen sap + rasp en de olijfolie. Maal vervolgens fijn met de keukenmachine of staafmixer. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.


Schep in een leuk bakje en strooi de granaatappelpitten erover, snijd de koriander grof en strooi over de baba ganoush. Enjoy!


Comments


bottom of page