top of page

Eataly Flatiron in New York


Eataly New York
Eataly New York


Hoe is het in New York?

Ik (Val) ben vandaag net een weekje in New York en wat is het goed geweldig. Het lijkt wel alsof ik in een hele andere wereld terecht ben gekomen. Ik dacht dat Rotterdam al hoog en druk was, maar dat is niks bij New York. Het is echt een overweldigende stad en de eerste dagen heb ik ook wel echt moeten bijkomen van alle indrukken. Als je aan het lopen bent kijk je toch alleen maar naar boven naar al die mega hoge gebouwen. Daardoor ben ik wel twee keer bijna gevallen, dus let goed op waar je loopt. Als echte foodie ben ik natuurlijk als snel de hort op gegaan om leuke dingen voor jullie te ontdekken als jullie ook naar New York op vakantie gaan. Ook heb ik super veel foto’s gemaakt van Eataly, zodat je een beetje indrukken krijgt van hoe het er daar nou uitziet. Lees snel verder voor deze foodie New York tip.

Eataly New York
Eataly New York


Eataly New York
Eataly New York

Italiaanse boodschappen doen in New York

In deze eerste week heb ik al gemerkt dat je eten uit alle keukens kunt vinden. Het is dus niet alleen maar de klassieke mega hamburger met heel veel kaas, maar er zijn ook genoeg plekjes waar je van een gezonde hap kunt genieten. Vandaag kreeg ik de tip van iemand om naar Eataly te gaan, dat ligt vlakbij het Madison Square Park. Dit is overigens een erg leuk park om naartoe te gaan. Je kunt er lekker zitten op een bankje en genieten van alle wilde eekhoorns die je ziet. Het verbaasde mij in eerste instantie, want ze zijn helemaal niet bang voor mensen en ik zag er wel 6 lopen. Als je de 5th Avenue oversteekt en naar West 23 street loopt krijg je de ingang van Eataly NYC Flatiron. Dat is de officiële naam. Het is eigenlijk een hele grote supermarkt met allerlei Italiaanse restaurantjes binnen. Je komt binnen en je begint eigenlijk gelijk bij het fruit en de groente. Alles ligt mooi op hoge stapels, en de prijzen hiervan vallen nog wel mee. Je hebt in Eataly allemaal verschillend hoekjes met verse producten zoals verse pasta, Italiaanse hammen, Italiaanse kazen, veel soorten olijfolie, afdeling bonbons en gebak en natuurlijk het verse Italiaanse brood.


Italiaanse boodschappen New York
Italiaanse boodschappen New York

Verse pasta kopen New York
Verse pasta kopen New York

Sommige spullen vond ik echt extreem duur, dit is echt niet te vergelijken met de prijzen zoals wij die in Nederland kennen. Nu is de kwaliteit van de producten erg goed, maar als je het vergelijkt met de prijzen uit Nederland dat sla je stijl achterover. Nu moet ik hieraan toevoegen dat het boodschappen doen in New York erg duur is. Voor een halve liter vanille kwark betaal ik omgerekend al 8 euro. Maar als je tussen al dat heerlijke Italiaanse eten kijkt, zie je ook wel producten voor een goede prijs. Ik heb bijvoorbeeld een heerlijk pasta voor 2,50 dollar gekocht en een potje pesto voor 4,5 dollar. Dat zijn de meer normalere prijzen. Als je voor producten met truffel gaat dan kun je hier zeker je portemonnee trekken.Italiaanse boodschappen New York
Italiaanse boodschappen New York

Wel vind ik het echt een geweldige supermarkt om even rond te lopen. Je hoeft niet eens wat te kopen, maar het ziet er allemaal zo prachtig uit. Het lijkt echt alsof je even in Italië bent terwijl je midden in New York zit. Ik heb in deze Italiaanse supermarkt in NYC ook nog heerlijke focaccia gekocht. Dus als je in New York bent en toevallig op de 5th Avenue loopt dan kan ik je het zeker aanraden om bij Eataly even naar binnen te lopen. Echt een tip voor New York.

Bonbons kopen New York
Bonbons kopen New York


Italiaanse supermarkt New York
Italiaanse supermarkt New York

Gezond eten kopen New York

Overal op straat zie je eigenlijk allerlei kraampjes die eten verkopen, maar dit zijn voornamelijk allemaal ongezonde dingen. Denk aan mega grote muffins, donuts en croissants. De grootte van de muffins die ze hier verkopen heb ik overigens nog nooit ergens gezien. Alles is hier groter dan in Nederland. Nu moet je voor een gezonde maaltijd eigenlijk weten waar je moet zijn. In de Eataly kun je dan ook goed gezonde producten kopen.


Verse vis kopen New York
Verse vis kopen New York

Italiaanse producten kopen New York
Italiaanse producten kopen New York


Verse vis kopen New York
Verse vis kopen New York

Italiaans uiteten New York

Zoals ik al eerder aangaf is Eataly eigenlijk een grote hal met supermarkt en Italiaanse restaurantjes in een. Je hebt allerlei leuke kleine barretjes in de supermarkt waar je aan kunt zitten en lekker kunt eten. Wat je natuurlijk veel op de kaart ziet staan is pasta en een goed glas wijn. Het is niet alleen heel gezellig, maar het ziet er ook nog prachtig uit. De aankleding is erg mooi, dus hier kun je zeker een avondje goed vertoeven. Ik moet zeggen dat je bij heel veel leuke restaurantjes vaak aan de bar moet eten. Zo heb je bij Chealsemarkt ook een heel leuk visrestaurant, waar iedereen aan een grote bar zit. Maar daar zal ik mijn volgende blog over schrijven. Als je dus op zoek bent naar goed Italiaans eten midden in New York City, ga dan absoluut naar Eataly.Italiaans uiteten New York
Italiaans uiteten New York

Italiaans restaurant NYC
Italiaans restaurant NYC


Gezond italiaans uiteten NYC
Gezond italiaans uiteten NYC

Valenrosa-1.png
bottom of page