top of page

De Magnolia Bakery in New York


Een echte Amerikaanse cupcake kopen in New York
Amerikaanse cupcake Magnolia Bakery

Toen ik nog in Nederland was en niet eens wist dat ik naar New York zou gaan, volgde ik het account van Magnolia Bakery al. Als je gek bent op bakken dan krijg je van dit account kriebels in je buik. Alles wat ze op Instagram posten ziet er geweldig uit en mega lekker. Ze gebruiken ook nieuwe smaakcombinaties, wat je heel goed als inspiratie kunt gebruiken. Toevallig woon ik in New York vlakbij de Magnolia Bakery die zit gevestigd in Soho.


Banana pudding Magnoila Bakery
Banana pudding Magnolia Bakery

Grote taarten kopen New York

Toen ik binnenkwam werd ik overdonderd met het aantal taarten die in de vitrine stonden. Ze waren allemaal netjes afgedekt met van die speciale doorzichtige taartdozen zoals je dat ook in Nederland hebt. Het was voor mij echt een snoepjeswinkel en ik wist niet waar ik moest kijken. Alles zag er zo lekker uit. Het was erg druk binnen dus er werd aan mij gevraagd om buiten te wachten. Het is een heel klein zaakje en de bakkers, bakken zelf binnen. Naast de toonbank stond een dame een stapeltaart af te smeren met botercrème. Hoe geweldig om dat te zien, wat je normaal altijd op Instagram ziet. Als je binnenkomt zie je gelijk twee verschillende toonbanken, er is een cupcake toonbank maar ook eentje voor de grotere en kleinere taarten.Cupcakes kopen NYC

Ik begon eerst bij de cupcakes, maar er stonden zo veel verschillende smaken dat ik natuurlijk niet kon kiezen. De Magnolia Bakery heeft een soort eigen swirl hoe zij hun cupcakes besmeren. Op Instagram laten ze dit ook heel goed zien. De soorten cupcakes die ik zag staan waren de vanilla cupcake met vanilla buttercream, Chocolate Caramel cupcakes, harvest apple cupcakes, Carrie cupcake, red velvet cupcakes en fall cupcakes. Je weet niet wat je moet kiezen als je voor de toonbank staat. Ik wilde mijn favoriet eens proberen, de red velvet cupcake en pompkin fall cupcake. In Amerika zie je heel veel dingen met pumpkin smaak, het is hier echt een big deal. Toen ik gister in de supermarkt was zag ik pompoen cakejes, koekjes, spread, thee, chocolade en nog heel veel andere snacks. Maar nu weer even terug naar die heerlijke cupcakes. Ik kreeg een schattig doosje met de twee cupcakes.


Magnolia Bakery New York City
Magnolia Bakery New York

De beste cheesecake in New York

Toen liep ik door naar de andere toonbank met de taartjes en cheesecake. Ik had van een vriendin uit New York de tip gekregen om de banana pudding te nemen. Zelf ben ik niet dol op pudding, maar dat is de pudding uit Nederland. Ik vind het altijd te flubberig dus het gaat meer over de structuur. Maar ik was heel benieuwd naar deze banana pudding. Toen ik dit bestelde kreeg ik de vraag welke maat ik de pudding wilde, ik had de kleine maar ze hebben ook mega grote bakken banana pudding. Dit is echt een specialiteit van de Magnolia Bakery. Ze hebben de banana pudding nu ook met karamel en chocolade, dus die ga ik nog een keertje proberen.


Cupcakes Magnolia Bakery kopen
Cupcakes Magnolia Bakery

The Magnolia Bakery NYC

Wat ook een specialiteit van de Magnolia Bakery is, is de cheesecake. Dit hebben ze in allerlei soorten en maten. Zo hebben ze de Caramel pecan cheesecake, German Chocolate cheesecake, vanilla cheesecake met Blueberry topping, red velvet cheesecake en natuurlijk de klassieke cheesecake. Nu denk je dat dit alles was maar nee, ze hebben nog meer soorten cheesecakes. Waar mijn oog ook op viel was de Peanut Butter icebox bar en de Snickers icebox bar. Het is geen ijs, het lijkt meer op een soort brownie die bestaat uit meerdere laagjes. Krijg je hier nu ook zin in? Nou ik wel haha!


Banana bread pudding Magnolia Bakery
Lekkerste bakker in NYC

Als je in New York bent en een goede cupcake of cheesecake wilt eten dan kan ik je zeker aanraden om naar de Magnolia Bakery te gaan. Je kunt helaas niet lekker voor op hun terras genieten van je cupcake, want dat hebben ze bij dit filiaal niet. Wel is er vlakbij een park waar je lekker kunt zitten. De Magnolia Bakery heeft dus meer vestigingen, niet alleen in New York maar door heel Amerika. Ik ga deze week nog een keertje wat lekkers halen.


Nadat ik ging afrekenen stond er een dame een prachtige stapeltaart af te smeren. Zie hieronder het filmpje.


Volg ons ook op Instagram en Facebook, klik hier voor Instagram en hier voor Facebook.Comments


bottom of page