top of page

De ultieme pasta bologneseJe kunt mij eigenlijk wakker maken voor een goede lekkere pasta met rode saus. Ik ben dol op pasta en met name de klassieke pasta bolognese. Wist je dat tijd bij het maken van een pasta bolognese erg belangrijk is? Hoe langer de saus op staat, des te meer smaak de saus krijgt. Neem voor dit recept dan ook de tijd. Natuurlijk kun je de saus na 1 uur ook al eten, maar na 8 uur is de smaak echt veel beter.Als je deze saus gaat maken, zorg dan dat je een mega grote pan hebt waar de saus in kan. Het is namelijk erg veel, want je gaat toch niet voor 4 man een pasta 8 uur lang laten pruttelen? Nee, we maken gelijk een grote portie zodat je meteen wat in kunt vriezer. Hierdoor kan je ook van deze heerlijke pasta genieten op het moment dat je geen tijd hebt om te koken. Als je bedenkt om de pastasaus te eten, raad ik je aan om saus de dag ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten. Zo heeft de saus alle tijd om rustig te ontdooien.


Dit recept is het recept van Miljuska, waar wij een beetje onze eigen draai aan hebben gegeven. Zo heb je een beetje van Miljuska en een beetje van Val & Rosa. Wij vinden deze saus echt ontzettend lekker, dus zeker het proberen waard. Heb jij deze heerlijke saus gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten, want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Bereidingstijd: 20 min koken + 8/10 uur wachttijd


Wat heb je nodig voor 10-12 personen:

1 mega grote pan of 2 kleinere

750 gram half om half gehakt

5 witte uien

10 tenen knoflook

2 winterpenen

0,5 bos bleekselderij

130 gram tomatenpuree

2 eetlepels suiker

2 eetlepels gedroogde oregano

1,5 eetlepels miso – Albert Heijn

2 blikjes tomatenblokjes van 400 gram per blik

500 ml passata

500 ml rode wijn

500 ml halfvolle melk


Verwarm één of twee grote pannen op het vuur met een lekkere scheut olijfolie. Bak hierin het gehakt en wanneer het gaar is schep je het gehakt uit de pan en zet apart.


Begin met het klein snijden van de uien en de knoflook. Bak deze daarna in diezelfde pan ongeveer 8 minuten. Neem hier de tijd voor, want hierdoor komt meer smaak vrij. Snijd tussendoor de winterpenen en de bleekselderij en voeg dit daarna ook toe aan de pan bij de uien en knoflook, bak dit ook 8 minuten. Roer alle groente naar de zijkant van de pan zodat je in het midden een stukje pan ziet. Voeg hier de tomatenpuree toe en bak even kort in het midden van de pan, roer het daarna door de groente.


Voeg daarna de suiker, de oregano en de miso pasta toe en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg daarna de passata, rode wijn en melk toe.


Laat dit geheel ongeveer 8/12 uur zachtjes pruttelen. Des te langer de saus op staat, des te lekkerder de saus wordt. Als de saus erg droog wordt kun je er tussendoor nog een beetje water aan toevoegen. Breng de saus op smaak met zout en peper.


Doordat het een hele grote portie is raad ik je aan om ook lekker wat saus in te vriezen. Verdeel het dan in de juiste hoeveelheden in bakjes zodat je het gemakkelijk per portie kunt ontdooien.
コメント


bottom of page