top of page

De perfecte gehaktbal


De perfecte gehaktbal
De perfecte gehaktbal

Voeg aan je gehakt een beetje ricotta, geweekt brood of paneermeel toe voor een luchtige gehaktbal. Voor de juiste verhouding adviseren wij half brood, half gehakt voor lichte gehaktballetjes. Sommige mensen houden meer van stevige gehaktballen, doe er dan wat minder brood door. Ei is ook een hele belangrijke factor die we niet mogen vergeten. Ei zorgt er namelijk voor dat je gehakt niet uit elkaar valt.


Een gehaktbal krijgt eigenlijk ook pas karakter wanneer je er andere smaken aan toevoegt. Je kunt bijvoorbeeld verse basilicum, oregano of peterselie gebruiken en dit zal samen met fijngeraspte parmazaansekaas zorgen voor een heerlijke Italiaanse bal. Wanneer je bijvoorbeeld meer naar een arabische smaak wilt kun je gemalen koriander, komijn of kaneel toevoegen met een beetje geraspte schil van een sinaasappel.


Kneed je gehaktbal niet te lang, want anders wordt het snel een taaie bal. Hierdoor wordt de structuur erg vast en hard , dus wees voorzichtig. Veel mensen bakken hun gehaktballen in de pan totdat ze gaar zijn, maar wij vinden het lekkerder om dit in de oven te doen. Eerst bakken we de gehaktballen even in de pan zodat ze aan de buitenkant een mooie bruine kleur krijgen. Vervolgens garen we de ballen nog 8 minuten in de oven op 180 graden. Ze moeten namelijk niet te droog zijn aan de binnenkant.


Soms maken we Italiaanse gehaktballetjes en dan is het erg lekker om een blikje tomatenblokjes in een ovenschaal te doen, de gehaktballen hierop te leggen en dit te garen in de oven.

Als laatste tip: bak niet te veel gehaktballen tegelijk in de pan. Wanneer je genoeg ruimte laat tussen de gehaktballen, zorg je ervoor dat je ze rondom bruin kunt bakken.

Коментари


bottom of page