top of page

Dadelkokos taart


Dadelkokos taart
Dadelkokos taart

Dit is een van mijn favoriete taarten. Zelf ben ik niet zo van de slagroomtaarten, maar dit vind ik wel erg lekker en dan vooral als tussendoortje. Het is ook nog eens een gezonde taart die zoet is door de honing en dadels. Deze taart hoef je ook niet in de oven te bakken, maar is klaar als hij 1,2 uur in de koelkast heeft gestaan.


Wat ik vaak doe is dat ik de taart in stukken snijd, verpak in aluminium en in de vriezer doe. Als ik dan naar school of werk ga haal ik in de ochtend een stukje uit de vriezer, wat vervolgens in mijn tas ontdooit. Zo heb je een heerlijk gezond tussendoortje.


Ook is het heel handig als je ineens bezoek krijgt en niks lekkers in huis hebt. Je moet het wel van tevoren even uit de vriezer halen, maar het is snel ontdooid. Je hoeft de taart natuurlijk niet in de viezer te doen, want het lekkerste is om hem gelijk op te eten. Alleen doordat er dadels, biscuit en noten in zitten is het wel erg machtig. Doordat er in dit recept kokosolie en volkoren biscuits worden gebruikt is dit gezonder dan wanneer je een taart bakt met slagroom, boter en normale biscuits.


Wat heb je nodig voor 1 dadelkokos taart:

500 gram dadels

1 rol volkoren biscuit

1 ei

2 eetlepels honing

210 gram kokosolie

60 gram walnoten

gemalen kokos als garnering


Benodigdheden:

Bakvorm

Grote pan


Als je dadels hebt gekocht met pit moet je de pit er even uithalen. Dit kan je makkelijk doen door de dadel in de lengte door de snijden tot de pit. Zo kan je de pit er gemakkelijk uithalen.


Als alle dadels zijn ontpit snijd je de dadels in kleine stukjes en zet apart. En ja dit plakt. Snijd ook de walnoten in kleine stukjes en verkruimel de biscuit en zet apart.


Smelt de kokosolie in de grote pan en klop ondertussen het ei in een apart bakje. Wanneer de kokosolie is gesmolten kan het vuur uit. Vervolgens voeg je de dadels toe aan pan, dit wordt in eerste instantie een groot kleverig blok maar blijf goed roeren.


Voeg nu de honing en het ei toe, maar blijf ook goed roeren anders gaat het ei stollen. Zet de pan weer op het vuur en breng de massa aan de kook en blijf nog steeds goed roeren. Bij dit stuk moet je inderdaad goed blijven roeren.


Haal de pan van het vuur en roer de biscuit stukjes en walnoten erdoor. Pak de bakvorm en giet de massa hierin en druk goed aan. Ik doe dit altijd met de onderkant van een glas. Strooi als laatste een beetje kokosrasp over de taart, en laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

תגובות


bottom of page