top of page

Healthy courgettespaghetti


Healthy courgettespaghetti
Healthy courgettespaghetti

Spaghetti van courgette, oftewel courgetti is tegenwoordig super populair. De meeste mensen houden van pasta, maar het moet nu allemaal wel heel gezond en soms koolhydraatarm. Deze spaghetti van courgette is supersnel klaar, je eet hoe dan ook veel groenten en het is koolhydraatarm (afhankelijk wat je er dan bij eet), dus dat maakt het een hele goede avondmaaltijd. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken met een spiraalsnijder. Met courgetti kan je eindeloos variëren, net als met gewone pasta. Dit is natuurlijk superfijn en makkelijk, alles past erbij. Zo kan je lekker blijven variëren! Wat heb je nodig voor 2 personen:

1,5 courgette

1 rode ui

1 teentje knoflook

300 gram gerookte kip

185 gram Philadelphia met kruiden

20 gram pijnboompitten

Parmezaanse kaas

Peper en zout 


Benodigdheden:

Spiraalsnijder 


Gebruik een spiraalsnijder om spaghetti van de courgette te maken of schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.


Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan. 

Voeg de gerookte kip toe. 


Voeg de Philadelphia toe en roer rustig door. Je kunt er eventueel een beetje heet water bij doen om de saus iets dunner te maken. Doe dit wel beetje bij beetje anders heb je een hele waterige saus. 

Breng op smaak met zout en peper.


Bak in een andere pan de courgettespaghetti en de pijnboompitjes kort aan.

Serveer de courgettespaghetti met de saus, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas en geniet van een heerlijk koolhydraatarme maaltijd!Valenrosa-1.png
bottom of page