top of page

Courgettebrood met chocolade 


Courgettebrood met chocolade 
Courgettebrood met chocolade 

We kennen allemaal wel het bananenbrood wat eigenlijk de gezondere versie is van een cake of taart. Dit courgettebrood is de nieuwe trend op het gebied van bakken. In dit courgettebrood gaan natuurlijk courgettes en veel minder suiker dan in een normale cake. De suiker wordt in dit recept vervangen door ahornsiroop, ook wel bekend als Maple syrup. Misschien denk je in eerst instantie dat dit recept nooit lekker kan zijn maar Rosa en ik waren beiden erg verbaasd want oh wat is dit courgettebrood met chocolade lekker. 


Dit recept staat zeker op ons favoriete lijstje van recepten. Wanneer je een gezondere cake wilt bakken, dan is dit recept echt een aanrader. Het is wel belangrijk om de courgette te raspen en dit vervolgens uit te knijpen in een theedoek. Als je het niet goed uitknijpt blijft de courgette erg nat en wordt je courgettebrood dit dus ook. Ik vind het eigenlijk meer een cake dan echt een brood, maar dat vind ik stiekem ook zo met een bananenbrood. 


Maak snel deze nieuwe baktrend courgettebrood met chocolade. Heb jij dit heerlijke recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 1 brood:

2 medium courgettes 

220 gram boter 

140 ml ahornsiroop 

2 eieren 

2 theelepels vanille extract 

270 gram bloem 

1,5 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel 

1.2 theelepel grof zeezout 

150 gram pure chocola


Wat heb je nodig:

rasp

cakevorm


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. 


Was de courgette en rasp de courgettes fijn met een rasp. Leg de geraspte courgette vervolgens op een schone theedoek en vouw deze dicht zodat het vocht van de courgette in de theedoek trekt. Je wilt namelijk dat er zo min mogelijk vocht in de courgette blijft anders wordt je courgettebrood te nat. Laat het vocht rustig in de theedoek trekken en ga door met de rest. 


Smelt 120 gram boter in een steelpannetje en laat een beetje afkoelen. Pak vervolgens een grote kom en doe de ahornsiroop, de eieren en het vanille extract hierin. Mix dit even kort met de mixer en voeg daarna de gesmolten boter toe. Mix ook dit even goed door. 


Pak vervolgens de theedoek met de courgette en knijp deze zo veel mogelijk uit zodat er bijna geen courgette sap meer uit komt. Haal daarna de courgetterasp uit de theedoek en voeg deze toe aan het andere boter/ahorn mengsel in de kom. Roer het goed door met een spatel en niet meer met de mixer. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel boven diezelfde kom en roer goed door met een spatel zodat alles goed gemengd is.


Snijd de chocolade in grove stukken en voeg bijna alles toe samen met het zout maar bewaar een paar gesneden stukken chocolade voor bovenop het brood. Je hebt nog 100 gram boter over. Snijd dit in kleine stukjes ter grootte  van een theelepel en voeg deze kleine klontjes toe aan het beslag. Roer nog een keer het beslag goed door met een spatel, maar doe dit niet te lang want de klontjes boter moeten klontjes blijven. 


Vet een cakevorm in met boter of bakspray en giet het beslag hierin. Druk als laatste nog de overgebleven stukjes chocolade in het beslag en bak het courgettebrood 55 a 60 minuten in de oven.


Laat het courgettebrood helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 


Comments


bottom of page