top of page

Coq au vin
Coq au vin

Dit is een heerlijk recept dat ik heb gekregen van een goede vriendin Leonoor. Bij dit recept wordt de Coq au vin in witte wijn gekookt samen met een beetje bouillon. Het is een recept dat Leonoor vaak maakt als er vrienden komen eten. Toen ik dit recept dan ook ging maken rook de keuken heerlijk naar deze Coq au vin. Pap en Rosa vonden het heerlijk en oma heeft dit recept inmiddels ook al een keertje gemaakt. Iedereen is er weg van!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 kippenbouten 

een beetje bloem

bakboter

1 ui

200 gram worteltjes

2 tenen knoflook

400 gram kastanje champignons 

150 gram gerookte spekreepjes

6 blaadjes laurier

1/5 fles witte wijn

1 kippenbouillontablet (= 1 liter)

Verse platte peterselie


Bestrooi de kip rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de bakboter in een grote braadpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan en leg de kip op een bord. 


Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de worteltjes in dunne schijfjes en de champignons in plakjes. Snijd ook de knoflook fijn. 


Bak het spek, de knoflook, ui, worteltjes, laurier en champignons ongeveer 5 minuten op midden/hoog vuur.  Voeg de wijn en het bouillontablet toe en breng aan de kook. 


Leg de kip in de pan en laat 2 uur op laag vuur garen (na 1 uur alles even keren in de pan en na 1 uur en 30 minuten de deksel er af halen en nog 30 minuten laten sudderen zonder deksel.). 


Snijd de peterselie fijn. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het laurierblad en bestrooi met de peterselie.


Comments


bottom of page