top of page

Citroenkoekjes


Citroenkoekjes
Citroenkoekjes

Val heeft dit recept van haar huisgenoot Anne gekregen. Anne vind deze koekjes ontzettend lekker en dit recept wordt in haar familie dan ook vaak gemaakt. Wij zijn thuis nou eenmaal fan van citroen dus deze koekjes vielen zeker in de smaak. Er gaat wat mij betreft niets boven een goed koekje! Alle verschillende soorten koekjes, ik kan er nooit genoeg van krijgen. 


Dit zijn echt koekjes waar je snel zegt, ‘doe mij er nog maar eentje’. De koekjes hebben een cake-achtige luchtige binnenkant waardoor ze een beetje zacht zijn en een brosse buitenkant. 


Deze citroenkoekjes zitten vol met citroen. Ze zijn overigens niet zuur, maar meer lekker fris. Heerlijk zomers koekje vind ik het ook wel. Voor dit recept heb je 1 citroen nodig. Daarvan gebruik je de rasp van de hele citroen en een halve citroen voor het sap. 


Het recept is goed voor ongeveer 20 koekjes, dit ligt natuurlijk aan de grootte van je koekjes. Je kunt ook de helft van het deeg invriezen voor een later moment. De citroenkoekjes blijven een paar dagen goed in een koektrommel.Wat heb je nodig voor 20 koekjes:

225 gram boter

400 gram suiker

2 eieren

1 theelepel vanille

Sap van een halve citroen

Rasp van 1 hele citroen

½ theelepel zout

¼ theelepel baking soda

½ theelepel bakpoeder

390 gram bloem


Verwarm de oven voor op 175 graden.


Mix de boter en de suiker in een grote kom. Voeg de eieren, vanille, citroensap en citroenrasp toe. Mix dit nog even goed door elkaar tot 1 geheel. 


Meng de bloem, baking soda, en bakpoeder erdoor en mix dit een laatste keer tot een mooi deeg. Als het deeg te nat is kan je er altijd nog een beetje bloem bij doen tot het niet meer zo plakkerig is. 


Maak balletjes van het deeg en leg ze met flink wat tussenruimte op de bakplaat. 


Bak de koekjes gedurende 15 minuten tot de koekjes iets omhoog zijn gekomen en de randjes goudbruin zijn gekleurd. 


Bình luận


bottom of page