top of page

Citroen bosbessen tijm cake 


Citroen bosbessen tijm cake 
Citroen bosbessen tijm cake 

Deze taart heb ik voor het eerst samen met mijn huisgenoten in Otterlo gemaakt. Het was weekend en een aantal huisgenoten kwam bij ons in Otterlo slapen en natuurlijk moest er iets gebakken worden. Deze citroen bosbessen tijm cake (een hele mond vol) is echt ontzettend lekker. Het is een hele frisse cake door de bosbessen maar ook de tijm die in het glazuur zit zorgt voor een heerlijke frisse smaak. Dit recept zou je ook goed als dessert kunnen maken. 


Het is wel belangrijk dat je voor dit recept verse tijm gebruikt. Een heel belangrijk ingrediënt in dit recept zijn de bosbessen en deze mogen zowel uit de diepvries als vers gebruikt worden. Wij hebben ze uit de diepvries gebruikt omdat dat vaak iets goedkoper is dan verse. Heb jij deze heerlijke cake gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Wat heb je nodig:

115 gram boter 

1 eetlepel citroenrasp 

115 sour cream 

2 theelepels vanille extract 

3 eieren 

190 gram bloem

1,5 theelepel bakpoeder 

1/2 theelepel zout 

220 gram bosbessen (mag bevroren)

2 theelepels kristalsuiker


Voor het glazuur:

80 gram poedersuiker 

2 theelepels citroensap 

1 flinke hand tijm 


Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. 


Doe de boter in een kom samen met de citroenrasp en sour cream en meng dit tot een glad beslag. Voeg daarna het vanille extract toe en één voor één de eieren en meng dit tot een luchtig beslag. Vet de cakevorm in. 


Zeef in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg daarna al mixend alle droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en klopt dit tot een luchtig beslag. Wanneer je na 5 minuten een luchtig beslag hebt roer je met een spatel de bosbessen erdoor. Giet daarna het beslag in de ingevette cakevorm en strooi er nog een beetje extra kristalsuiker over en bak 55 à 60 minuten de voorverwarmde oven. 


Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je het glazuur gaat maken en erover giet. Doe daarna alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje en roer dit goed door met een lepel zodat het 1 geheel is. Giet het daarna voorzichtig over de cake.
bottom of page