top of page

Chocoladetaart met KitKat en Rolo’s


Chocoladetaart met KitKat en Rolo's
Chocoladetaart met KitKat en Rolo's

Wij kunnen niet genoeg krijgen van chocoladetaarten. Op deze taart gaan nog extra kleine stukjes KitKat en Rolo’s wat het extra lekker maakt. Deze chocoladetaart is lekker luchtig en ook niet moeilijk om te maken. Voor de ganache wordt pure chocolade gebruikt, maar wanneer je meer van melkchocolade houdt kun je dat natuurlijk ook gebruiken. Deze taart is ook leuk om te maken voor Pasen. Gebruik dan bijvoorbeeld witte paaseitjes in plaats van de KitKat. 


Wat heb je nodig voor 1 taart:

150 gram bloem

210 gram donkere basterdsuiker 

80 gram cacao

150 gram kristalsuiker 

1,5 theelepel vanille extract

100 ml zonnebloemolie 

230 ml warm water 

250 ml melk

2 eieren 

1 theelepel baking soda 

2 theelepels bakpoeder 

60 gram maïzena 

1 shotglaasje Disaronno


Ganache:

170 gram pure chocolade 

130 ml slagroom 

1 rol Rolo 

2 witte KitKats 


Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. 


Zeef de cacao, maïzena, bloem, bakpoeder en baking soda. Voeg daarna de basterdsuiker en de kristalsuiker daar aan toe en zet apart. 


Klop de eieren, het water, de melk, de Disaronno en het vanille extract in een aparte kom en voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe. 


Voeg nu alle droge ingrediënten toe aan het andere mengsel en mix dit goed. Zorg ervoor dat alle klontjes weg zijn. 


Het beslag wordt erg dun, dus ik adviseer om een bakblik te gebruiken. Bij een springvorm kan het beslag tussen de kiertjes lopen. Bekleed het bakblik met bakpapier. 


Doe het beslag in het bakblik en bak dit 60/65 minuten in de oven. Test even met een satéprikker of de cake gaar is van binnen. Dit doe je door in het midden van de cake te prikken, wanneer de satéprikker er droog uitkomt is de cake klaar. Wanneer de satéprikker nog nat is, gaar je de cake nog 5 minuten langer en test dan opnieuw. 


Laat de cake helemaal afkoelen. 

Voor de ganache verwarm je de slagroom in een pannetje en snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Wanneer de slagroom bijna gaat koken, zet je de pit uit en voeg de chocolade toe. Blijf net zo lang roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Giet nu de ganache over de (koude) cake. Snijd de KitKat in kleine stukjes en de Rolo’s doormidden en verdeel deze over de ganache. Enjoy!


Valenrosa-1.png
bottom of page