top of page

Chocolade pancakes


Recept voor pancakes chocolade
Chocolade pancakes recept

Pancakes for breakfast? Yes please! Wij houden van heerlijke fluffy pancakes en van chocolade. Vandaar dat we deze chocolade pancakes voor jullie hebben gemaakt. Dit is eigenlijk een heel makkelijk recept wat iedereen zou kunnen maken. Dus ook de mannen die dit lezen en een lekker ontbijtje voor hun geliefde willen maken. Als je gek bent op echt die pure chocolade kun je nog wat meer cacaopoeder toevoegen. Gebruik alleen niet te veel want anders worden je pancakes ontzettend machtig.


Dit recept is voor 4 personen, dus iedereen krijgt een mooi stapeltje met eigen chocolade pancakes. Je kunt de pancakes aftoppen met wat jij lekker vindt. Dit kan met vers fruit zoals aardbeien, een lekkere klodder Nutella, honing, gehakte hazelnoten, poedersuiker of slagroom. Als tip wil ik je wel meegeven dat ik voor iets luchtigs zou gaan zoals aardbeien of een beetje honing.Rosa en ik maken soms ook wel pancakes als lunch, wat ook erg lekker is. Als je op zoek bent naar een goed recept voor luchtige chocolade pancakes dan kan ik je dit recept zeker aanrader. Door de bakpoeder krijg je namelijk heerlijke luchtige pancakes, wat stiekem een beetje lijkt op die echte Amerikaanse pancakes. Kortom, als je van pannenkoekjes houdt, dan moet je dit recept een keer proberen.


Heb jij het recept van deze chocolade pancakes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie!


Wat heb je nodig voor 4 personen ontbijt:

200 gram bloem

16 gram bakpoeder

1 theelepel bakingsoda

18 gram cacaopoeder

1 mespuntje zout

1 eetlepel fijne kristalsuiker

30 gram boter

2 eieren

300 ml melk

Honing of Nutella voor de topping


Doe de bloem, de bakpoeder, de bakingsoda, de cacaopoeder, het zout en de suiker in een kom en roer door. Doe de boter in een klein steelpannetje en laat het smelten.Doe de eieren in een grote kom samen met de melk en klopt dit zachtjes met de mixer en voeg geleidelijk de gesmolten boter toe. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix dit met de mixer.


Zet een grote pan op het vuur en smelt een beetje boter in de pan. Schep het beslag in de pan, ik gebruik hiervoor vaak een soeplepel. Als je ziet dat de bovenkant van de pancakes wat droger wordt en er belletjes komen kun je de pancakes omdraaien. Zet het vuur op middelhoog. Leg de pancakes op stapeltjes en top af met honing of eventueel een lekkere klodder Nutella.
Comentarios


bottom of page