top of page

Chocolade cupcakes met frambozen botercrème


Recept voor chocolade cupcakes met een botercrème van frambozen
Chocolade cupcakes met een frambozen botercrème

We hebben een aantal recepten uitgeprobeerd voor de juiste chocolade cupcakes maar hier is die dan. De truc is zure room gebruiken en nog pure chocolade door het beslag heen te spatelen waardoor je een heerlijke smeuïge chocolade cupcake krijgt. Het lekkere aan deze cupcake is de topping, want hier gaan frambozen door vandaar de kleur. Er wordt GEEN kleurstof gebruikt in dit recept. Deze botercrème maakt het echt af want de combinatie van de chocolade en het zure van de framboos is ontzettend lekker.Heb jij deze heerlijke chocolade cupcakes gemaakt met een frambozen botercrème? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 12 cupcakes:

190 gram bloem

210 gram kristalsuiker

40 gram cacaopoeder

1,5 theelepel bakpoeder

1 mespuntje zout

115 gram boter

125 gram zure room

3 eieren

2 theelepels vanille extract

90 gram pure chocolade


Botercrème:

250 gram boter

50 gram bevroren frambozen

250 gram poedersuiker

2 eetlepels melk

1 theelepel vanille extract


Benodigdheden:

cupcakebakvorm

papieren craises


Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.


Zeef de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout en doe in een kom en meng door elkaar. Het is belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is als je het gebruikt. Doe de boter, zure room, 1 heel ei, 2 eidooiers en het vanille extract in de kom bij de droge ingrediënten. Meng dit met de mixer goed door totdat het een glad beslag is ongeveer 2 minuten.


Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en roer deze met een spatel door het beslag. Vul daarna de papieren vormpjes met behulp van een ijslepel en vul de vormpjes tot ongeveer tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes ongeveer 25 minuten gaar in de oven.


Begin met het maken van de botercrème wanneer de cupcakes zijn afgekoeld. Laat de boter voor de botercrème op kamertemperatuur komen. Smelt de bevroren frambozen in een pannetje en zet aan de kant. Klop de boter luchtig in een kom met de mixer. Mix de boter ongeveer 5 minuten op de hoogste stand en voeg daarna de poedersuiker toe. Mix de boter en poedersuiker tot een wit en glad mengsel en voeg daarna de melk, frambozen en vanille extract toe. Hoe langer je klopt hoe beter! Wanneer je de botercrème te kort klopt proef je dat de structuur wat stug is door de poedersuiker.


Doe de botercrème in een spuitzak en spuit op de afgekoelde cupcakes.
Valenrosa-1.png
bottom of page