top of page

Chiazaad pudding met mango en banaan


Recept voor Chiapudding
Gezond ontbijtje met mango en banaan

Wij hebben niet altijd de tijd om uitgebreid te ontbijten en dan is dit receptje echt ideaal. Deze chiazaad pudding is heel gemakkelijk om te maken, het duurt nog geen 5 minuten. Houd er wel rekening mee dat je chiazaad pudding even moet trekken in de koelkast. Het chiazaad moet namelijk de melk opnemen waardoor het echt een stevige pudding wordt. Ik ben echt helemaal weg van dit gezonde ontbijtje.In deze chiazaad pudding gebruik je mango en banaan wat een heerlijk frisse smaak geeft aan je ontbijtje. Wij zijn echt fan van kokos en daarom heb ik nog een beetje kokos rasp over de chiazaad pudding gestrooid nadat hij uit de koelkast kwam. Je kunt bijvoorbeeld ook nog wat stukjes mango op de chiapudding leggen. Ook erg lekker.


Chiazaad pudding met mango en banaan recept
Chiazaad pudding met mango en banaan

Wist je dat wij ook al een ander recept voor chiazaad pudding op onze website hebben? Namelijk chiazaad pudding met frambozen. Klik hier voor het recept.

Zelf zijn Rosa en ik niet echt weg van pudding maar dit recept is wel een van mijn favoriet. Misschien moet je even wennen maar dit healthy ontbijtje vult ontzettend.Heb jij deze chiazaad pudding met mango en banaan gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 2 personen:

1 banaan

1 mango

300 ml melk (amandel, soja of haver)

60 gram chipzaad

1 eetlepel kokosrasp


Snijd de banaan en mango in stukken en doe dit in een kom. Voeg daar de melk aan toe en mix dit met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna het chiazaad toe en roer goed door. Doe het mengsel in een bakje of potje wat je gemakkelijk kunt afsluiting. Wij gebruikten bijvoorbeeld oude jampotten. Zet de chiazaad pudding afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur staan, het beste is om het een nachtje te laten rusten. Als je de chiazaad pudding uit de koelkast haalt, strooi er dan nog een beetje kokosrasp over.


Geniet van jouw heerlijke gezonde ontbijtje.Chiapudding gezond ontbijt met mango en banaan
Chiapudding ontbijtje

Valenrosa-1.png
bottom of page