top of page

Chai Latte 
Chai Latte 

Nu het weer echt herfstig weer is hebben we dit heerlijke receptje voor jullie bedacht. Deze chai latte is heel makkelijk om te maken en ook nog eens een gezond drankje. Ideaal als je even de koffie of thee zat  bent. In de supermarkt kun je vaak ook poeder of zakjes met chai latte smaak kopen, maar als je dit recept hebt gemaakt wil je niet meer anders. Je hebt 10 minuten nodig voordat de smaken zijn ingetrokken, zeef je drankje nog en daarna hun je er heerlijk van genieten. 


Heb jij deze healthy chai latte gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.Bereidingstijd: 10 min


Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 kruidnagels 

1 kaneelstokje 

1/2 theelepel venkelzaad

3 kardemompeulen

1 theelepel gemberpoeder 

2 steranijs 

1/2 theelepel zwarte peper gemalen

350 ml water 

350 ml melk 

4 zakjes Cylon thee 

Optie: honing 


Neem een koekenpan en zet deze op laag vuur. Doe alle specerijen in een kommetje met twee eetlepels water en roer dit goed door. Bak daarna deze specerijen in de koekenpan ongeveer 2 minuten (zonder boter of olie). Let op dat het vuur niet te hoog staat want dan verbranden de specerijen. Door de specerijen met water te mengen verbranden ze niet wanneer je ze in de pan bakt. 


Doe daarna de specerijen, water, melk en de Cylon theezakjes in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes opstaan op laag vuur. Zeef na deze 10 minuten de thee en serveer direct. 


Als optie kun je een beetje honing voor deze chai latte doen om het wat zoeter te krijgen. Wij vonden het wat lekkerder met een beetje honing.


Comentarios


bottom of page