top of page

Cervino’s pastasaus


Cervino's pastasaus
Cervino's pastasaus

Dit recept komt van een echte Italiaanse familie genaamd Cervino. Al jarenlang wordt dit recept gebruikt wanneer ze spaghetti bolognese gaan maken. Neem voor dit recept de tijd, want de saus moet zeker 3,5 uur zachtjes pruttelen. Gebruik voor dit recept half-om-half gehakt, want dit is lekkerder dan wanneer je alleen rundergehakt gebruikt. Wanneer de saus zachtjes staat te pruttelen begint het al heerlijk te ruiken. Wil jij een echte Italiaanse pastasaus maken? Maak dan deze heerlijke saus. 



Wat heb je nodig voor 4 personen:

500 gram half-om-half gehakt

2 flessen cirio passata van 700ml 

125 gram wortel

125 gram ui

125 gram bleekselderij

200 ml rode huiswijn

30 gram tomaat concentraat van Mutti

80 ml melk

2 teentjes knoflook

1 theelepel suiker 

peper en zout 


Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in de olijfolie op laag vuur. Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Wanneer de groenten wat zachter zijn geworden voeg je het gehakt toe. 


Zodra het gehakt gebruind is, voeg je de rode wijn toe met een beetje peper en zout naar smaak. Zodra de wijn voor 80 á 90% is ingedampt voeg je de melk, tomatensaus en tomaat concentraat toe. 


Wanneer de tomatensaus borrelt, kan het vuur op de laagste stand gezet worden en sluit je de pan met de deksel en kook je dit 2,5 uur. Het is wel belangrijk dat je af en toe even roert. 


Voeg nu de suiker toe en laat de saus nog 1 uur zachtjes borrelen op laag vuur zonder de deksel op de pan. 


Kook ondertussen de pasta volgens de verwijzing op de verpakking al dente. Wanneer de pasta klaar is voeg je deze toe aan de saus en roer dit geheel goed door zodat de saus in de pasta kan trekken. Doe dit maximaal 2 minuten en dien dan de pasta dan op.


Valenrosa-1.png
bottom of page