top of page

Broodje pittige tonijn


Recept voor een broodje pittige tonijn
Broodje pittige tonijn met kaas

Dit recept kreeg ik als tip van mijn huisgenoot uit Rotterdam en ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Zelf ben ik dol op ciabatta brood, daarom heb ik dat ook voor dit recept gebruikt. Normaal eet ik eigenlijk nooit zo veel tonijn, geen idee hoe dit kan want ik vind het wel erg lekker. Binnenkort zal ik ook een lekkere tonijnsalade maken voor op de website, maar nu weer terug naar dit heerlijke broodje. Ik weet niet of je bekend bent met de kruiden harissa maar dat is echt een uitvinding. Wij zijn sinds kort helemaal gek van deze kruiden want het heeft een heerlijk smaak en is ook nog een beetje pittig.Voor dit broodje moet je even goed opletten hoe groot de ciabatta is die je koopt. Ik had een hele grote gekocht die je prima kon verdelen in 4 stukken, maar koop je een kleine dan is het stukje per persoon misschien een beetje zielig. Om nog meer smaak aan dit tonijn recept te geven heb ik er een theelepel gerookte paprikapoeder aan toe gevoegd. Gerookte paprikapoeder heeft een veel dieper smaak dan gewone paprikapoeder en daarom vind ik de gerookte versie echt veel lekkerder.


Dit broodje kun je ook heel goed maken als je bijvoorbeeld een high tea hebt. Maak dan kleine broodjes om het wat compacter te maken, dus echt zoals een high tea altijd is. Pap en ik hebben onwijs gesmuld van dit heerlijke broodje. Wat een echte klassieker is dat is natuurlijk een broodje met tonijnsalade met ei, maar ik ben van mening dat dit broodje misschien wel net wat lekkerder is. Wil je nou een broodje maken met niet zo veel kcal, laat dan de mozzarella bijvoorbeeld weg en strooi er een klein beetje strooikaas over.


Dit broodje met tonijnsalade is wel gezonder dan het standaard broodje dat we allemaal kennen. Daar wordt de tonijn namelijk al snel aangemaakt met mayonaise want het juist niet gezond maakt terwijl tonijn hartstikke goed voor je is. Bij dit broodje maak je eigenlijk geen salade maar je gaat juist de tonijn lekker kruiden waardoor het meer smaak krijgt en daardoor ook gezonder is.Heb jij dit broodje tonijn recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 4 personen

1 ciabatta (wij hadden een grote anders zou ik 2 kleine nemen)

2 blikjes tonijnstukken in olijfolie

2 eetlepels harissa kruiden

1 theelepel gerookte paprikapoeder

peper en zout

1 handje verse munt

1/4 rode ui

1 bol mozzarella

2 handjes geraspte kaas


Bak de ciabatta volgens de aanwijzing op de verpakking en zet daarna de oven niet uit maar zet de oven op de grill. Laat het brood even afkoelen zodat je het gemakkelijk door kunt snijden.


Haal de tonijnstukken uit het blik en doe in een kom. Voeg hier de harissa, gerookte paprikapoeder, wat peper en zout en verse munt aan toe en hussel goed door. Snijd de rode ui in stukjes en voeg ook dit toe aan de kom. Snijd de bol mozzarella in plakken en verdeel over de broodjes. Leg daarop de gemarineerde tonijnstukken, gevolgd door de geraspte kaas. Leg nu de broodjes open onder de grill en leg de bovenkant ernaast.


Gaar de broodjes 3 à 4 minuten onder de grill zodat de kaas gesmolten is.


Comments


bottom of page