top of page

Blondies met pecannoten & karamel


Blondies met pecannoten & karamel
Blondies met pecannoten & karamel

Heb je al eens het zusje van de brownie gegeten? Een echte blondie is smeuïg door de combinatie van boter en bruine suiker en de kleur is karamelachtig. Wij hebben ervoor gekozen om er chocolade chunks en pecannoten in te doen, dit vonden wij een perfecte combinatie. Natuurlijk kan je er zelf voor kiezen wat je erin wilt doen. Hier lees je een recept voor heerlijk smeuïge blondies. Net zoals een brownie vreselijk lekker!

Ingrediënten voor 16 stuks: 225 gram boter 350 gram lichtbruine basterdsuiker 275 gram bloem 2 eieren 1 el vanille extract snufje zout 115 gram pecannoten 150 gram (pure chocolade)

Het recept voor de karamel lees je hier.


Benodigdheden: Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed dit met bakpapier.


Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in een kom. Mix de boter en suiker tot een glad geheel.

Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt. Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid gedurende 2-3 minuten. Voeg de bloem en zout toe.

Snijd de noten en chocolade in stukken, je kunt er zelf kiezen hoe groot je de stukken maakt. Wij hebben de stukken best groot gelaten zodat je een lekkere bite hebt in je blondie.

Voeg als laatst de noten en chocolade toe en roer dit met een houten lepel door elkaar. Kiep het beslag in het bakblik. Verdeel eventueel met een spatel en bak de blondie in 25-30 minuten goudbruin. 


De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn en de binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar wel stevig aanvoelen.

Tip: Hoe korter de blondie bakt hoe smeuïger die wordt, maar laat altijd volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven. Snijd eventueel de zijkanten eraf als deze donker zijn geworden en verdeel in 16 stukjes. Geniet ervan!

Valenrosa-1.png
bottom of page