top of page

Bloemkool schnitzel


Bloemkool schnitzel
Bloemkool schnitzel

Een schnitzel is een echte klassieker, maar wij hebben nu voor jullie een gezonde schnitzel bedacht. Deze is gemaakt van bloemkool, maar is net zo knapperig als een gewone schnitzel. Verder is het een makkelijk recept, omdat je de bloemkool in eerste instantie even kookt en vervolgens bakt. 


Bij deze schnitzel kun je lekker een frisse salade eten met bijvoorbeeld wat aardappeltjes uit de oven. Deze knapperige healthy bloemkool schnitzel is echt een aanrader. 


Wat heb je nodig:

1 bloemkool

1/2 theelepel zout

1 ei 

10 eetlepels paneermeel 

boter om in te bakken 


Haal de bladeren die om de bloemkool heen zitten eraf, maar snijd niet te veel van de stam af. Als je dit wel doet valt je bloemkool sneller uit elkaar als je hem in plakjes gaat snijden. 


Snijd nu de bloemkool in plakken. Het buitenste gedeelte van de bloemkool, dat niet direct aan de grote stam vastzit, zal in stukjes afbreken maar dat is niet erg. Die kun je makkelijk in kleine stukjes bakken. 


Kook de plakken bloemkool in kokend water 5 minuten. Haal daarna de bloemkool uit de pan en dep droog. 


Neem vervolgens twee diepe borden. In het eerste bord klop je het ei en in het tweede bord meng je de paneermeel met een beetje zout. 


Haal de bloemkool per plak of stukje eerst door het ei. Zorg dat de bloemkool helemaal bedekt is met een dun laagje ei. Leg diezelfde plak daarna in het paneermeel. Zorg ook hier dat de hele plak bedekt is met paneermeel. 


Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een beetje boter en bak de bloemkool ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi goudbruin zijn. De plakken en stukken zal je in meerdere malen moeten bakken, maar het is wel belangrijk dat je na elke keer de pan even schoonmaakt met een keukenpapiertje. Dit doe je omdat er tijdens het bakken paneermeel van de bloemkool afvalt en dit snel verbrandt


Serveer de bloemkool direct. 


Tip: knijp nog een beetje citroensap uit over de bloemkool. Zo lijkt het net een echte schnitzel.  


Comments


bottom of page