top of page

Bladerdeegtaart met fruit


Bladerdeegtaart met fruit
Bladerdeegtaart met fruit

Deze taart is echt super mega easy. Je hebt hem zo gemaakt en hij hoeft ook helemaal niet zo lang in de oven. Ideaal als je visite krijgt of snel een taart of dessert wilt maken. Serveer hier bijvoorbeeld een bolletje ijs bij en je hebt een heerlijk dessert. Doordat het nu echt de tijd is van de nectarines gebruiken wij deze in combinatie met de bosbessen omdat we dit erg lekker vinden. Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met ander soort fruit. 

Heb jij deze makkelijke en snelle bladerdeegtaart met vers fruit gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 

Wat heb je nodig:

1 rol vers bladerdeeg 

4 nectarines 

150 gram blauwe bessen  

1 citroen 

1 eetlepel maizena 

1 ei


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Rol het verse bladerdeeg uit en snijd de nectarines in plakjes en doe deze in een kom samen met de bosbessen, sap van een halve citroen en de maizena. Hussel dit goed door elkaar. Prik in de bladerdeeg bodem wat gaatjes met een vork. Verdeel daarna het fruit mengsel over de bodem maar zorg wel dat je 1 cm rand overhoudt zodat deze mooi omhoog kan komen in de oven. 


Verdeel al het fruit gelijkmatig en kluts daarna 1 ei in een kopje. Bestrijk de randen van het bladerdeeg rondom met het ei. Dit kun je met een kwastje of met je vinger doen. Bak daarna de taart 20 à 25 minuten in de oven. 


Serveer deze heerlijke taart direct.


Valenrosa-1.png
bottom of page