top of page

Bananen pancakes


Bananen pancakes
Bananen pancakes

Bananen pancakes wie kent ze niet? Deze pancakes zijn makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Zo heb je binnen mum van tijd gezonde pancakes op tafel staan. Het is belangrijk om het beslag met de keukenmachine te maken, door de mesjes krijg je een heel luchtig beslag. Wie wil er nou geen luchtige pancakes? Ik vind het heerlijk om ze te eten met een beetje maple syrup, ook wel ahornsiroop genoemd. Wanneer je ook dol bent op speculaaskruiden kun je dit ook gebruiken in plaats van de kaneel of een keertje afwisselen als je daar benieuwd naar bent. Dit geeft weer een hele andere dimensie aan je bananenpannenkoekjes.Toen ik deze healthy pancakes had gemaakt was ik verbaasd over het feit dat ze zo goed vulden. Ik vind het verschrikkelijk wanneer ik ontbijt en 2 uur later alweer trek krijg, dan ga ik namelijk weer lekkere dingetjes eten en dat is zeker niet de bedoeling. Op deze pancakes kon ik prima een hele ochtend teren.


Deze gezonde pancakes komen op onze favorietenlijst te staan, ook bij jou? Wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie! Heb jij deze bananen pancakes gemaakt tag ons dan @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 bananen

2 eieren

200 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

1 theelepel kaneel

150 ml melk

Optie: maple siroop, Nutella, honing, vers fruit of jam


Haal de schil van de bananen en doe de eieren en bananen in de keukenmachine en mix dit heel luchtig. Doe dit ongeveer 4 minuten, hierdoor krijg je luchtige pancakes namelijk.


Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag. Verwarm de pan met een beetje olie of boter en schep met een soeplepel kleine hoopjes in de pan. Bak de pancakes goudbruin aan beide kanten. Bak ze wel op laag vuur zodat ze niet te snel verbranden, het is ook belangrijk dat de binnenkant gaar wordt. Doe dit net zo lang totdat het beslag op is.


Eet de pancakes met wat maple (dat is ahornsiroop), Nutella, jam, vers fruit of honing of met iets anders dat je lekker vindt. Geniet van dit heerlijke, gezonde en makkelijke ontbijtje.
Kommentit


bottom of page