top of page

Bahn mi
Bahn mi

Dit broodje heb ik voor het eerst in Rotterdam gegeten bij een Vietnamees restaurant en ik was er gelijk helemaal weg van. Een bahn mi is een Vietnamees broodje dat je met kip, rund of varken kunt maken. Zelf vind ik de Bahn mi met kip het lekkerste, vandaar ook dit bahn mi recept met kip. Het broodje van een bahn Mi is een stokbroodje dus je hebt een Vietnamees broodje met een Franse twist. Wanneer je dan ook een lekker broodje wilt maken is dit echt een aanrader. Het is trouwens ook een makkelijk recept. Heb jij deze bahn mi gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten


Wat heb je nodig voor 2 broodjes:

2 witte baguettes 

1 wortel (kan ook een zakje julienne)

1/4 komkommer 

300 gram kipfilet 

5 eetlepels hoisin saus 

5 eetlepels rijstazijn 

2 theelepels vissaus

1 teen knoflook 

1 eetlepel olijfolie

1 verse rode peper 

2 theelepels mayonaise 

1 hand koriander Snijd baguettes open en snijd de kip in kleine stukjes, het makkelijkste is om de kip in dunne reepjes te snijden zodat je het goed op de broodjes kunt leggen.


Het is makkelijk om de wortel al in julienne te kopen (dat is een zakje met hele dungesneden wortel in lange slierten). Wanneer je nog een wortel hebt liggen probeer je deze ook in kleine slierten of kleine blokjes te snijden. Schil de komkommer en snijd deze vervolgens in dunne sliertjes. Doe de wortel en komkommer in een kom en voeg hier 2 eetlepels rijstazijn aan toe. 


Doe de kip in een kom en meng de kip vervolgens met 3 eetlepels hoisin saus, vissaus en 3 eetlepels rijstazijn. Snijd de knoflook fijn en voeg ook deze toe aan de kip. Doe de olijfolie in de pan en bak de kip op een middelhoge temperatuur gaar. Wanneer de kip klaar is voeg je nog 2 eetlepels hoisin saus toe en meng je dit goed met elkaar. 


Verdeel de mayonaise over de onderkanten van de broodjes gevolgd door de wortel en komkommer. Leg daar bovenop de kip. Snijd de peper in ringetjes en leg deze op de kip en scheur wat koriander van de stelen en verdeel dit over het broodje. Doe de bovenkant van het broodje erop en enjoy!


Valenrosa-1.png
bottom of page