top of page

Avocado met ei uit de oven


Recept voor avocado uit de oven
Avocado met ei uit de oven


Ook al zitten er in avocado’s best veel calorieën, ze zijn hartstikke gezond, want er zitten vezels en gezonde vetten in die voor een langer verzadigd gevoel zorgen. Dit zorgt er dan weer voor dat je minder eet. Rosa en ik houden beiden ontzettend van avocado’s en niet alleen op je brood maar ook van een heerlijke guacamole. Dit doen wij vaak op wraps, of bijvoorbeeld op een pitabroodje of taco’s. Deze avocado’s met ei zijn heel makkelijk om te maken en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Je kunt ervoor kiezen om gerookte spekreepjes te gebruiken, maar als je vegetarisch eet kun je deze ook vervangen door vegetarische spekjes. Wanneer je ervoor kiest om de spekreepjes helemaal weg te laten zou ik wel wat extra zout toevoegen.Het makkelijke aan deze avocado’s met ei is dat het ei gaart in de oven, wanneer je het lekker vindt als het eigeel nog zacht is kun je de avocado wat minder lang in de oven doen. Het ligt er natuurlijk aan of je hele ei in het holletje past, bij mij paste dit in eerste instantie niet. Toen moest ik mijn avocado nog iets meer uithollen. Dit recept kun je heel goed maken als lunchgerecht. Serveer er een beetje geroosterd brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd.Heb jij dit lekkere lunchgerecht gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Wat heb je nodig voor 1 persoon:

1 rijpe avocado

2 eieren

1 handje gerookte spekreepjes

Peper en zout


Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit. Hol met een lepel de avocado’s iets meer uit zodat het ei er beter inpast.


Leg de avocado’s in een ovenschaal of op de bakplaat, wanneer ze een beetje wiebelen kun je ze het beste tegen elkaar of tegen de zijkant aanleggen. Breek in elke avocado een ei en snijd daarna de gerookte spekreepjes in dunne plakjes en strooi deze over de avocado. Bestrooi daarna met peper en zout en doe in de oven. Gaar de avocado’s ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met een beetje geroosterd brood.Comments


bottom of page