top of page

Appelbeignets


Appelbeignets
Appelbeignets

Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? En lekker gegeten? Wij hebben ook heerlijk kerst gevierd met veel eten! Kerst is voorbij en oud en nieuw staat al bijna voor de deur. Dit jaar maken wij natuurlijk weer de oliebollen en appelbeignets zelf en dele graag ons heerlijke recept met jullie. Deze week zijn wij buiten in de kou (al een gezellige Oud en Nieuw sfeer) deze appelbeignets gaan bakken. En ze zijn goedgekeurd! Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zo klaar. Ga jij ze ook zelf bakken of koop je ze toch liever in de winkel?Het voordeel van het beslag van appelbeignets ten opzichte van oliebollen is dat het niet hoeft te rijzen. Je bent dus zo klaar eigenlijk. Je hebt er ook niet zo heel veel voor nodig, ideaal dus. Even kort frituren en klaar ben je. Wil je nou geen bier toevoegen door je beslag, kan je dit vervangen door melk.


Deze heerlijke appelbeignets zie je ook vaak dicht. Hier zit meestal spijs in, wij hebben deze variant uiteraard ook geprobeerd. Klik hier voor het recept.


Heb je deze heerlijke appelbeignets gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Wij zijn benieuwd naar jullie resultaat.


Wat heb je nodig:

6 grote goudrenetten

kaneel, om de appels te bestuiven

200 gram bloem

¼ theelepel zout

250 ml bier

1 losgeklopt ei


Verdere benodigdheden:

zonnebloemolie, om in te friturenVoeg de olie toe in een frituurpan of een grote gietijzeren pan. Verwarm de olie voor op 180 graden.


Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in schijven van 1 centimeter dikte. Bestuif de appels met kaneel, zorg er wel voor dat dit gelijkmatig verdeeld is.


Meng voor het beslag de bloem en het zout in een kom. Voeg geleidelijk aan het bier toe en klopt dit met een garde tot een glad beslag. Voeg als laatste het ei toe en klop dit nog goed door.


Haal de appelschijven door het beslag zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de schijven met behulp van een vork in de frituurolie vallen. Bak de appelbeignets ongeveer 6 minuutjes tot ze goudgeel zijn. Keer ze halverwege even om zodat ze aan beide kanten gaar worden en kleuren.

Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer. De afgekoelde appelbeignets kun je nog even kort opwarmen in de oven op 160 graden.
bottom of page