top of page

Proteïne energy balls


Proteïne energy balls
Proteïne energy balls

Dit recept heb ik geschreven voor de sporters onder ons. Deze energy balls zitten boordevol gezonde en voedzame producten en er zitten ook nog eens veel eiwitten in. Zoals jullie weten sport ik veel en daarom maak ik deze balletjes ook regelmatig. Dit is de perfecte pre/post workout snack voor mij. Ze zijn heerlijk van smaak en vullen ook nog eens goed.


Dit recept is super simpel en letterlijk en figuurlijk in een handomdraai te maken! Ik wil aan jullie laten zien hoe makkelijk en snel deze verrukkelijke balletjes te maken zijn.


Ingrediënten:

180 gram dadels

100 gram kokosrasp

120 gram walnoten

47 gram chiazaad

4 scoops vanille proteïne poeder

1 theelepel vanille extract

beetje water (zie recept voor hoeveelheid)


Benodigdheden:

Foodprocessor


Allereerst heb je een foodprocessor nodig om de energy balls in te maken.

Doe de helft van de kokosrasp, de ontpitte dadels want deze maken het zoet, walnoten want deze geven je super veel energie voor je workout, havermout, chiazaad, vanille proteïne poeder voor de eiwitten en een scheutje vanille extract toe.


Mix dit allemaal samen in de foodprocessor. Wanneer het een beetje een kruimelige structuur is zijn ze bijna klaar.


Ik voeg nog een klein beetje water toe, zodat het goed aan elkaar blijft plakken als je de balletjes maakt. Vind je het mengsel te droog voeg dan wat water toe per eetlepel. Is het mengsel te nat kan je wat extra havermout toevoegen.


Mix dit voor de laatste keer door elkaar tot het een plakkerige structuur heeft.


Nu kan je er goed balletjes van maken, ik gebruik hier lekker mijn handen voor.

Wel natuurlijk eerst even je je handen wassen voor je dit doet. Rol de balletjes door de rest van de kokosrasp en klaar is je lekkere gezonde snack!

Comments


bottom of page