top of page

Jalapeño cheddar brood


Jalapeño cheddar brood
Jalapeño cheddar brood


Wanneer je een makkelijk brood wilt maken dat niet hoeft te rijzen is dit echt een aanrader. Door er jalapeños en cheddar aan toe te voegen krijgt dit brood een ligt pittige smaak en wordt het lekker smeuïg. Wanneer het brood uit de oven komt hoeft het niet helemaal donker gebakken te zijn. Als het brood lichtbruin gekleurd is zoals op de foto is het prima. Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen.


Het is bijvoorbeeld erg lekker om een pittige roomkaas dip op het brood te smeren als je hiervan houdt. Wanneer je een keukenmachine hebt, is dit brood helemaal makkelijk om te maken. Een echte aanrader dus wanneer je snel een speciaal brood wilt bakken. 


Wat heb je nodig voor 1 brood:

520 gram bloem + extra 

400 ml karnemelk

1 theelepel baking soda

12 gram zout

120 gram cheddar kaas 

90 gram jalapeños 


Benodigdheden:

mixer met deeghaken 


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Pak een ruime kom en doe de bloem, karnemelk, baking soda en zout erin. Meng dit ongeveer 5 minuten met de mixer tot een plakkerig deeg. 


Rasp ondertussen de cheddar en snijd de jalapeños in grove stukken. Voeg dit toe aan het deeg en mix het deeg nog even goed. 


Bestuif het aanrecht met wat extra bloem en stort het plakkerige deeg hierop. Kneed het deeg goed door en blijf beetje bij beetje bloem toevoegen net zo lang totdat het niet meer zo erg plakt. 


Maak van het deeg een bol en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd eventueel met een scherp mesje een kruisje of ander vormpje op de bovenkant van het deeg. 


Gaar het deeg 40 minuten in de oven. Laat het brood goed afkoelen voordat je het aansnijdt.


Valenrosa-1.png
bottom of page