top of page

Italiaanse hertenstoof


Italiaanse hertenstoof
Italiaanse hertenstoof

Deze Italiaanse hertenstoof is eigenlijk erg makkelijk om te maken, maar je hebt wel even de tijd nodig. De stoof moet namelijk 3 uur zachtjes sudderen om het lekker mals te maken. Ik ben gek van stoofpotjes maar niet alleen in de winter. Als het 30 graden is, vind ik het ook een ander verhaal maar zo tijdens de lente kan ik er ontzettend van genieten. Je kunt dit vlees ook maken met sudderlappen of riblappen als je geen hert wilt eten.


Wij hebben dit hertenstoofvlees gekocht bij slagerij Wilbrink in Otterlo. Zij hebben altijd hert op voorraad en kopen dit in bij het Nationale Park de Hoge Veluwe. Hier hebben ze jaarlijks een groot overschot aan herten. Het vlees van deze herten kun je onder andere kopen bij deze slager.Wist je dat de Italianen hun eigen regels hebben welke pasta bij welke saus hoort. Zo hoor je een fijne dunne pasta te eten met een dunne saus. Denk bijvoorbeeld aan een pasta carbonara, want die eet je met spaghetti. Een dikkere saus zoals deze pastasaus met hert eet je met een dikke pasta zoals pappardelle. En dan natuurlijk niet je pasta snijden he?! Wil jij een echte stoofmaaltijd met hert maken? Dan is dit recept een echte aanrader. Dit Italiaanse hertenstoof is zo lekker van smaak en ontzettend mals. Wij vonden het verrrrukkkkelijk, zoals mijn opa zou zeggen.


Heb jij deze Italiaanse hertenstoof gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

750 gram hertenstoofvlees

peper en zout

2 witte ui

1 winterpeen

300 ml rode wijn

50 ml rode wijnazijn

200 ml bouillon

250 gram frito

5 kruidnagels

2 blaadjes laurier

2 plakken ontbijtkoek

peper en zout naar smaak

380 gram pastaSnijd het vlees in kleine stukken en bestrooi met peper en zout. Braad vervolgens het vlees aan alle kanten bruin in een flinke scheut olijfolie. Schep het vlees uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Snijd de uien en winterpeen in kleine stukjes en bak dit in het vet van het vlees.


Voeg nu de rode wijn, rode wijn azijn, bouillon en frito toe en roer door. Prik de kruidnagel in de laurier om ze niet kwijt te raken. Doe in de pan samen met het vlees en roer voorzichtig door. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan, laat de hertenstoof nu 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe in de pan tijdens de 3 uur.


Haal na 3 uur de kruidnagel en laurier uit de pan en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Roer goed door, als de saus nog te dun is kun je eventueel nog een plakje ontbijtkoek toevoegen. Voeg als laatste nog wat peper en zout toe naar smaak.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Bewaar een klein beetje pasta water en voeg dit toe aan de saus. Dit bindt de saus namelijk nog meer. Roer daarna de pasta door de saus en dien het op. Eet smakelijk.Comentarios


bottom of page