top of page

Blueberry vanille proteïne smoothie


Blueberry vanille proteïne smoothie
Blueberry vanille proteïne smoothie

Dit is een van mij favoriete smoothie recepten die ik nu met jullie ga delen. Ik neem deze smoothie als ontbijt of tussendoortje. Deze smoothie is supermakkelijk en snel te maken, en is ook zeker goed als pre of post workout als je een sporter bent als ik.


Ik sport graag en heb dan ook elke dag de nodige eiwitten nodig. Door deze smoothie doe ik vanille eiwitpoeder en zorg zo dat ik elke dag genoeg eiwitten binnen krijg.

Dus vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie dat ik de laatste tijd vaak maak.


In dit recept gebruik ik bevroren blauwe bessen omdat dit de smoothie lekker koud maakt. Wat ik heel prettig vind is dat je blauwe bessen altijd wel in de vriezer bewaren omdat ze zo niet bederven.


Verder moet er ook spinazie door de smoothie en als je bevroren spinazie gebruikt, proef je helemaal niet dat er groente in zit. Dus voor de mensen die niet van groenten houden… kies voor bevroren groenten! Zo krijg je wel lekker je vitamines en mineralen uit groente binnen.


Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram blauwe bessen

1 scoop vanille proteïne poeder of 1 theelepel vanille extract

1 hand spinazie (mag ook bevroren zijn)

200 ml (amandel)melk


Benodigdheden:

Blender


Waar we mee gaan beginnen zijn de bevroren blauwe bessen, doe deze in de blender. Voeg daarna de spinazie toe.


Om de smoothie een vanillesmaak te geven voeg ik proteïne poeder met vanillesmaak toe.

(Mocht je dit niet gebruiken of thuis niet hebben, geen nood! Je kunt ook een beetje vanille extract toevoegen aan de smoothie)


Als laatste voegen we de melk toe. Ik vind het persoonlijk lekker om amandelmelk te gebruiken, maar je kunt natuurlijk elke soort melk gebruiken wat jij lekker vindt. De amandelmelk vind ik een goede combinatie met de blauwe bessen en vanillesmaak. Nu is het tijd om te mixen!


En je smoothie is klaar.


Blauwe bessen hebben de meeste antioxidanten van al het fruit, dus naast de mooie kleur is deze smoothie ook nog eens heel gezond.


Genoeg voordelen om lekker een smoothie te nemen, ENJOY!


Commenti


bottom of page