top of page

Bastogne truffels


Bastogne truffels
Bastogne truffels

De oreo truffels die ik al eerder maakte waren op onze website, maar ook hier thuis, een heel groot succes. Laatst hadden we nog wat monchou over in de koelkast dus bedacht ik dat ik iets soortgelijks moest maken met andere lekkere koeken. En wie houdt er nou niet van Bastogne koeken?! Bastogne met witte chocolade, dan klinkt als heaven toch?


Ik ben altijd heel fan van bonbons. Geef mij een bakje en ik moet alles proeven om te kijken wat erin zit. Elke keer weer een verrassing. Verslavend en zo op haha! Nu ben ik thuis ook maar een beetje begonnen met bonbons maken want dat moet zelf ook wel lukken toch? Nu moet ik zeggen dat deze bonbons wel erg makkelijk te maken zijn, maar je moet ergens beginnen. Deze vielen in ieder geval heel erg in de smaak bij iedereen en ik ga hier zeker nog meer varianten van maken.Deze Bastogne truffels zijn goddelijk! Een hele verrassende smaak die je niet snel zou verwachten als je een truffel eet. Allemaal snel de keuken in dus!


Heb jij deze overheerlijke Bastogne truffels gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Wij vinden het altijd leuk om te zien wat jullie gemaakt hebben en hoe het bij jullie in de smaak viel!


Truffels met Bastogne
Truffels met Bastogne

Wat heb je nodig voor 16 balletjes:

260 gram Bastogne koeken

100 gram Monchou

350 gram witte chocolade


Begin met het fijnmalen van de Bastognekoeken in een keukenmachine tot fijne kruimels. Houd 2 eetlepels kruimels apart voor de decoratie. Voeg de Monchou bij de koekkruimels en mix nog een keer goed door.Rol in totaal 16 balletjes van het deeg. Leg deze op een bord of in een bakje en zet zeker een uur in de koelkast om te laten koelen. Je kunt ze ook even in de vriezer zetten.


Als de balletjes bijna uit de koelkast of vriezer kunnen begin je vast met het smelten van de witte chocola. Doe dit au bain-marie. Giet de chocolade in een smal langwerpig glas, dit maakt het dippen makkelijker.


Dip de balletjes één voor één in de chocola en laat ze boven het glas nog een beetje uitdruipen. Leg ze dan op een met aluminium bekleed bord en strooi er een beetje van de overige koekkruimels overheen.Laat de chocola helemaal uitharden in de koelkast. Daarna kun je eventueel het overtollige chocola aan de onderkant er afbreken of wegsnijden.


Kommentare


bottom of page